Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Παραδίδεται στις 6 Αυγούστου το πρώτο βιοκλιματικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη


Το πρώτο «πράσινο» βιοκλιματικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη θα παραδοθεί τη Δευτέρα 6 Αυγούστου.

Πρόκειται για το 8ο Δημοτικό Σχολείο στις Συκεές, που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε βάσει της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής για τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.550.000€ και περιλαμβάνει 6 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες βιβλιοθήκης, ηλεκτρονικών υπολογιστών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αθλητισμού κλπ., καλύπτοντας όλα τα σύγχρονα παιδαγωγικά και ψυχοκοινωνικά κριτήρια.

Σε συνεχή εξέλιξη, όμως, βρίσκονται και οι εργασίες στα 8ο – 15ο ολοήμερα νηπιαγωγεία, στην οδό Σπάρτακου στο τομέα Τειχών.

Πρόκειται για ένα επιπλέον βιοκλιματικό πολυδύναμο νηπιαγωγείο προϋπολογισμού 3,8 εκατ. € που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με δυνατότητα φιλοξενίας 100 παιδιών.

Στο τελευταίο στάδιο βρίσκεται και το 16ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή Κρυονερίου (Κυπρίων Ηρώων Ισαάκ και Σολωμού), το οποίο προβλέπεται να είναι έτοιμο την περίοδο του Σεπτεμβρίου. Πρόκειται επίσης για ένα ολοήμερο πολυθέσιο και βιοκλιματικό κτίριο προϋπολογισμού 2,72 εκατ. €.

Ενεργειακή αναβάθμιση λυκείου
Την ίδια ώρα, έντονα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά αποκτά και το 1ο Λύκειο Νεάπολης, όπου οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισής του ακολουθούν γρήγορους ρυθμούς ώστε το σχολείο να είναι έτοιμο με την έναρξη της σχολικής περιόδου.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 744.000 ευρώ, προβλέπει τη θερμική κάλυψη του κελύφους του κτιρίου, την αντικατάσταση κουφωμάτων και την κατασκευή σκεπής με ειδικά φιλοπεριβαλλοντικά υλικά.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...