Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Συγκέντρωση σχολικών ειδών για πολύτεκνους



Πάνω από 250 μεγάλες κούτες με σχολικά είδη συγκεντρώθηκαν κατά την πρώτη ημέρα της δράσης «Πίσω στο σχολείο» που διοργανώνει ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τη Eurobank. Το περασμένο Σάββατο τα είδη συγκεντρώθηκαν στην Αγία Παρασκευή και τη Νέα Σμύρνη και στη συνέχεια παραδόθηκαν στην Ενωση Πολυτέκνων Αθηνών, η οποία θα τα διανείμει στα μέλη της.

Σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση άπορων πολύτεκνων οικογενειών της Αττικής, οι οποίες έχουν εισόδημα κάτω των 7.000 ευρώ και τέσσερα ή περισσότερα ανήλικα παιδιά. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι σχολικές τσάντες, σχολικά βιβλία και βοηθήματα, τετράδια, κασετίνες, στυλό, μολύβια, γόμες, ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, φόρμες γυμναστικής και αθλητικά είδη.

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμβάλουν και να βοηθήσουν τις πολύτεκνες οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, να φροντίσουν τα είδη που θα προσφέρουν να είναι είτε καινούρια είτε μεταχειρισμένα αλλά σε πολύ καλή κατάσταση και έτοιμα προς χρήση (πχ ρούχα, φόρμες κλπ να είναι πλυμένα και σιδερωμένα).

Από τα είδη που συγκεντρώθηκαν το περασμένο Σάββατο το 90% ήταν καινούρια καθώς είχαν αγοραστεί με σκοπό να δοθούν στις πολύτεκνες οικογένειες και το 10% σε καλή κατάσταση και έτοιμα για χρήση. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και τα τρία επόμενα Σάββατα σε δύο δήμους της Αττικής κάθε εβδομάδα από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Το επόμενο Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου θα συγκεντρωθούν είδη στο Μαρούσι και το Παλαιό Φάληρο, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στην Κηφισιά και τη Γλυφάδα και το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο Νέο Ψυχικό και την Ηλιούπολη.

Τα σχολικά είδη που θα συγκεντρωθούν στις επόμενες δράσεις θα παραδοθούν στους παρακάτω συλλόγους: Εθνική Οργάνωση Πολυτέκνων Αθηνών, Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Ιωνίας, Σύλλογος Πολυτέκνων Περιστερίου και στην Παμπειραϊκή Ενωση Πολυτέκνων, οι οποίοι και θα τα διανείμουν στα μέλη τους.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...