Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Πέντε επιπλέον υποτροφίες για το έτος 2012- 2013 από ΟΤΕ και Cosmote


Πέντε επιπλέον υποτροφίες για το έτος 2012- 2013 από ΟΤΕ και Cosmote

Με πέντε επιπλέον υποτροφίες και την προσθήκη, για πρώτη φορά, των δύο μεγάλων αστικών περιοχών Αττικής και Θεσσαλονίκης, ενδυναμώνεται το φετινό πρόγραμμα υποτροφιών του ακαδημαϊκού έτους 2012- 2013 για πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που στηρίζουν, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, ο ΟΤΕ και η Cosmote.

Όπως ανακοινώθηκε, για το ακαδημαϊκό έτος 2012 - 2013, ο ΟΤΕ και η Cosmote θα απονείμουν 20 υποτροφίες, ύψους 15.280 € η καθεμία. Διευκρινίζεται ότι υποψήφιοι μπορούν να είναι όσοι έχουν πετύχει, μέσω του συστήματος πανελλήνιων εξετάσεων, σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΕΙ) πανεπιστημιακού τομέα της χώρας μας ως πρωτοετείς φοιτητές (εξαιρούνται οι στρατιωτικές σχολές) και έχουν αποφοιτήσει, το 2012, από δημόσιο γενικό λύκειο των νομών: Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κυκλάδων, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Σάμου, Σερρών, Φθιώτιδας.

Επιπλέον, η Cosmote θα απονείμει και τιμητικές διακρίσεις, συνοδευόμενες από το ποσό των 1.528 € η καθεμία σε επιλεγμένους υποψηφίους, που ξεχώρισαν για τις σχολικές και εξωσχολικές επιδόσεις τους. Βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση και την επιλογή των υποψήφιων υποτρόφων είναι η κοινωνική και οικογενειακή τους κατάσταση (ΑμεΑ, πολύτεκνες οικογένειες, χαμηλό εισόδημα, κλπ).

Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα www.ote-cosmote-scholarships.gr και οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου 2012. Σημειώνεται ότι οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά, που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα υποτροφιών, καθώς και τα κριτήρια επιλογής, περιγράφονται στην αναλυτική προκήρυξη (www.ote-cosmote-scholarships.gr).
Το πρόγραμμα υποτροφιών έχει ξεκινήσει, από το 2002, και, μέχρι σήμερα, έχουν απονεμηθεί συνολικά 106 υποτροφίες και 231 τιμητικές διακρίσεις, η αξία των οποίων υπερβαίνει το 1,6 εκατ. €, έχοντας ήδη καλύψει την ελληνική Περιφέρεια δύο φορές.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...