Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στον Εθνικό Κήπο με ελεύθερη είσοδο



Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, πραγματοποιείται την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, στο Εθνικό Κήπο, στο πλαίσιο του προγράμματος ''Κήποι της Αθήνας'', που σχεδιάζει και υλοποιεί το Αthens art network (Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο) σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, τον  Εμπορικό  Σύλλογο Αθηνών, τη διεύθυνση Πρασίνου και την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο δημιουργήθηκε το 2012 από  ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης με στόχο την αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό του καλλιτεχνικού εθελοντισμού.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει  τα έργα:   Εισαγωγή της οπερέτας «Βαρώνος Αθίγγανος» του Γιόχαν Στράους (υιού).  Εισαγωγή και Rondo Capriccioso για βιολί και ορχήστρα του Καμίγ Σαιν-Σανς (έργο γραμμένο μάλιστα από τον Γάλλο συνθέτη το 1863, ειδικά για τον Πάμπλο ντε Σαραζάτε που εκτός από μουσουργός ήταν κορυφαίος βιολονίστας). Ουγγρική Ραψωδία αρ.2 του Φραντς Λιστ. «Κάρμεν» για βιολί και ορχήστρα, έργο 25 του Πάμπλο ντε Σαραζάτε. Και εισαγωγή από την όπερα «Γουλιέλμος Τέλλος» του Τζοακίνο Ροσίνι. Την Ορχήστρα θα διευθύνει ο Ανδρέας Πυλαρινός, με σολίστ τον βιολονίστα Απόλλωνα Γραμματικόπουλο.

Στόχος του προγράμματος είναι η αξιοποίηση  κήπων της πόλης, ως σημεία συνάντησης του κόσμου των τεχνών και του πολιτισμού, με τους  πολίτες και ιδιαίτερα  τους νέους και τα παιδιά, αλλά και η ανάδειξη νέων δημιουργών και καλλιτεχνών. Το πρόγραμμα παράλληλα λειτουργεί ως πλατφόρμα  γνωριμίας  και  συνεργασίας  καλλιτεχνών, στηρίζει φορείς Κοινωνικής Αλληλεγγύης και συμβάλλει  στην ποιοτική αναβάθμιση των κήπων.

Εθνικός Κήπος, Ώρα: 18.00

Είσοδος  Ελεύθερη


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...