Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Δωρεάν μαστογραφίες στη Μυτιλήνη



Με αίτημα της Προέδρου του Οργανισμού «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου», Αναστασίας Αντωνέλλη, προς την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία πέρυσι τον Αύγουστο, έρχεται στη Λέσβο την Τρίτη 25 τρεχ. Κινητή Μονάδα Μαστογράφου, με ειδικευμένο προσωπικό, της Αντικαρκινικής Εταιρείας, για να πραγματοποιήσει δωρεάν σειρά ψηφιοποιημένων μαστογραφιών στη Μυτιλήνη και την Καλλονή.
H μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στο Παλαιό Δημαρχείο (προκυμαία) από 25 έως και 27 τρεχ., και στο Δημαρχείο Καλλονής από 28 έως και 30 τρεχ.

Τηλέφωνο για ραντεβού από Τετάρτη 19 έως Παρασκευή 21 τρεχ. και Δευτέρα 24 τρεχ. 22510/54211 για τη Μυτιλήνη (9:00πμ- 13:00μμ), και 22510/43183 για την Καλλονή (9:00πμ- 13:00μμ). Δικαίωμα για ραντεβού έχουν όλες οι γυναίκες της Λέσβου, κατά προτεραιότητα άπορες, ανασφάλιστες και με χαμηλό εισόδημα.

Προϋποθέσεις για το μαστογραφικό έλεγχο.
- Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
- Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
- Να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
- Να μην είναι σε έμμηνο ρήση (περίοδο 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά).

Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Όλες οι επιστημονικές εταιρείες συνιστούν στις γυναίκες από την ηλικία των 40 ετών να υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία κάθε ένα ή δύο χρόνια. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα έχει χαμηλή δόση ακτινοβολίας.


Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Αναστασία Αντωνέλλη δήλωσε σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή:
«Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού. Ο Οργανισμός μας θέλοντας να βοηθήσει στις σημερινές δύσκολες οικονομικά συνθήκες τις συνδημότισσές μας να πραγματοποιήσουν μαστογραφικό έλεγχο, ζήτησε τη βοήθεια της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την πραγματοποίηση δωρεάν μαστογραφιών στο νησί μας. Η θετική ανταπόκριση της, μας οδηγεί με μεγάλη χαρά στην πραγματοποίηση μιας δράσης, που ελπίζουμε να βοηθήσει να κερδηθεί η μάχη κατά του καρκίνου του μαστού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και την AVON, χορηγό της Αντικαρκινικής, στον Αντιδήμαρχο Καλλονής, Ε. Γιαβάση, καθώς και στους χορηγούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της προσπάθειας αυτής».

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...