Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατροί του “Σωτηρία” στο πλάι των ανασφάλιστων καρκινοπαθών!



Οι εθελοντές γιατροί του νοσοκομείου «Σωτηρία» κινητοποιούνται υπερ των καρκινοπαθών με οικονομικά προβλήματα!
Με σεβασμό απέναντι στον όρκο του Ιπποκράτη, οι γιατροί έχουν αναλάβει εντελώς εθελοντικά τον πλήρη κύκλο θεραπειών και τις ακτινολογικές θεραπείες συνολικά 28 ανασφάλιστων καρκινοπαθών. Νοσηλευτές αλλά και άλλο προσωπικό του νοσοκομείου προσφέρουν μια χείρα βοηθείας σε ανθρώπους που στερούνται από υγεία μέσα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του σταθμού ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία»…

Οι γιατροί κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να προσφέρουν ελπίδα και δύναμη σε ασθενείς που λόγω των οικονομικών δυσκολιών δεν θα είχαν ποτέ την ευκαιρία να καταπολεμήσουν τον καρκίνο. Τα φάρμακα και οι θεραπείες διαθέτουν υψηλό κόστος, πόσο μάλλον για τους ανασφάλιστους πολίτες!

Σύμφωνα με το διευθυντή της Ογκολογικής Μονάδας του νοσοκομείου, Κων. Συρίγου, οι πολίτες είναι οικογενειάρχες που πλήρωναν κανονικά τις εισφορές τους… μέχρι την οικονομική κρίση. Πάντως, η πρωτοβουλία στηρίχθηκε καθαρά στις χορηγίες, μέσα από τις οποίες κατάφεραν να εφοδιαστούν με τον απαραίτητο εξοπλισμό!

Οι ακτινολογικές θεραπείες γίνονται σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Αττικόν». Από αυτή την εβδομάδα και κάθε Τετάρτη το απόγευμα, οι γιατροί του νοσοκομείου «Σωτηρία» αναλαμβάνουν την περίθαλψη των ανασφάλιστων ασθενών. Η κίνηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ιατρείο της Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής (οδός Σεβαστουπόλεως 113) στο τηλ. 210 3847374 από τις 9 το πρωί με 5 το απόγευμα, εκτός από Σάββατο και Κυριακή.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...