Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Κοινωνικό Φροντιστήριο στις Αχαρνές απο τους Εθελοντές του Καλλιτεχνείου των Αχαρνών


Φωτογραφία για Κοινωνικό Φροντιστήριο στις Αχαρνές απο τους Εθελοντές του Καλλιτεχνείου των Αχαρνών
Η Ομάδα του Καλλιτεχνείου των Αχαρνών , που δραστηριοποιείται και υποστηρίζει τόσον καιρό τον Εθελοντισμό στη Τέχνη, ως βασικό άξονα δημιουργίας πολιτισμού και ενεργούς δράσης, βλέποντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μαθητές (εκπαίδευση, οικογένειες), αποφάσισε και προχώρησε στη δημιουργία της "Εκπαιδευτικής Αλληλεγγύης".

Η "Εκπαιδευτική Αλληλεγγύη" στοχεύει στην στήριξη μαθητών απόρων οικογενειών στην πολυπληθέστατη περιοχή των Αχαρνών .Αποτελεί πρωτοβουλία της Ομάδας του Καλλιτεχνείου και αποτελείται από εθελοντές καθηγητές και φοιτητές.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα μαθήματα και περαιτέρω ενημέρωση γίνονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή μετά τις 18.00 στο χώρο του Καλλιτεχνείου (γνωστό και ως Καλλιτεχνικό Καφενείο των Αχαρνέων). Ανοιχτή πρόσκληση υπάρχει και για όσους καθηγητές θέλουν να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή.

Οδός Αθανασίου Χειλίου 16 ,Αχαρναί (όπισθεν του Αρχαίου Θεάτρου των Αχαρνών ).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6938167393
στο email: kallitexneio@gmail.com
και στο ιστολόγιο http://kallitexnikokafeneioaxarnewn.blogspot.gr/

Η "Εκπαιδευτική Αλληλεγγύη" αποτελεί τον τρίτο άξονα του "Επιμορφωτηρίου του Καλλιτεχνείου", ένα άτυπο μόρφωμα που αποτελείται από: Ημερίδες (πάνω σε καθημερινά ζητήματα που αφορούν τον οποιονδήποτε άνθρωπο με συνακόλουθη δράση), Καλλιτεχνικά Τμήματα (Θεατρική Ομάδα, Λογοτεχνική Ομάδα, Ομάδα Χειροποίητων Κοσμημάτων, Ομάδα Μουσικών, Τμήμα Ζωγραφικής για παιδιά δημοτικού, Ραδιοφωνική Ομάδα, Ομάδα Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας) .

Στόχος είναι μια πολύπλευρη, πλουραλιστική Παιδεία με ερεθίσματα από έναν χώρο, που δεν είναι μόνο για σχολικά μαθήματα, η εμφύσηση του πνεύματος του Εθελοντισμού, του Ακτιβισμού (η ενεργή κι υπεύθυνη δράση για θέματα που αφορούν όλους μας) κι η Ερασιτεχνία (η έντιμη δημιουργία και ειλικρινής έκφραση), η συνεργασία κι η δημιουργία μιας κοινότητας ανθρώπων με αξίες κι ιδανικά και όνειρα, προτείνοντας έναν κόσμο που μπορούμε να συμμετάσχουμε ενεργά.

Το Καλλιτεχνείο των Αχαρνών φιλοξενεί και διεξάγει κάθε Πέμπτη και Παρασκευή (και όλο και πιο συχνά και Κυριακές) με πάντα ελεύθερη είσοδο, δρώμενα που αφορούν τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία, θεματικές βραδιές, τη ζωγραφική, τα έθιμα και τις γιορτές, που γιορτάζουμε όλοι μαζί σαν μια παρέα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...