Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Παζάρι παλαιών αντικειμένων στο Πεδίον του Άρεως


Παζάρι παλαιών αντικειμένων την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στο Πεδίον του Άρεως

Μία σχολική τάξη των δεκαετιών 1950 και 1960 θα αναβιώσει στο παζάρι παλαιών αντικειμένων, που διοργανώνεται την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, στο Πεδίον του Αρεως, στη Θεσσαλονίκη.

Τέσσερα παλιά, ξύλινα θρανία, σχολικές ποδιές που φορούσαν τα παιδιά δημοτικού, τσαντούλες, αναγνωστικά, τετράδια, ακόμη και οι πλάκες που χρησιμοποιούσαν για να γράφουν, είναι μερικά από τα αντικείμενα της έκθεσης που θα στηθεί με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Όλα τα αντικείμενα αποτελούν μέρος της συλλογής του παλαιοπώλη Ιωάννη Βαβάτση ο οποίος διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές σχολικών ειδών στην Ελλάδα.

Εκτός από την έκθεση, το Σωματείο Παλαιοπωλών, υποδέχεται τους επισκέπτες του παζαριού, για ακόμη μια φορά, με πάγκους γεμάτους με γυαλικά, κάρτες, κοσμήματα, διακοσμητικά είδη, έργα τέχνης, όπως και μικροέπιπλα, παλιά, σιδερένια κρεβάτια, βιβλία και δεκάδες άλλα μικροαντικείμενα περασμένων δεκαετιών.

Σημειώνεται ότι σε όλη τη διάρκεια του παζαριού, ο εκδοτικός οίκος «Σύγχρονοι Ορίζοντες» θα μοιράζει στους επισκέπτες βιβλία που τυπώθηκαν ειδικά για τη εκδήλωση και συγκεκριμένα, την ιστορία από τη σειρά βιβλίων του «Μικρού Νικόλα» με τίτλο «Το σχολείο ξαναρχίζει» και την ιστορία, «Η πρώτη μέρα στο σχολείο», από το βιβλίο «Ζήτω το μεγάλο σχολείο» που απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Ωρες λειτουργίας του παζαριού 09:00-21:00.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...