Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Έρανος για τη Χίο από ομογενείς της Αυστραλίας


Έρανος για τη Χίο από ομογενειακές οργανώσεις της Αυστραλίας

Όχι μόνο είναι χιώτικης καταγωγής η νέα βουλευτής του Εργατικού κόμματος Τζένιφερ Κανίς, στην αυστραλιανή πολιτεία της Βικτόριας, αλλά είναι γραμμένη και στο δημοτολόγιο της Βολισσού, το χωριό του πατέρα της, ως Μιχαηλία Κωνσταντίνου Κακανή.

Η Τζένιφερ Κανίς εκλέγεται στην έδρα Μέλμπουρν και όπως δήλωσε «μάτωσε η καρδιά της», από τις πρόσφατες φωτιές που προκάλεσαν ανυπολόγιστη ζημιά στο νησί. Ο πατέρας της Κωνσταντίνος Κακανής, 86 ετών σήμερα που κατάγεται από τη Βολισσό, υπήρξε κομμωτής των αστέρων του Χόλιγουντ πριν εγκατασταθεί στη Μελβούρνη. Ο ίδιος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου αλλά οι γονείς του και όλα τα αδέλφια του γεννήθηκαν στη Βολισσό της Χίου. Η μητέρα της κ. Κανίς είναι ιταλικής καταγωγής.

Στο μεταξύ, με πρωτοβουλία της Χιακής Ομοσπονδίας Αυστραλίας θα διεξαχθεί έρανος για την ανακούφιση των πυρόπληκτων της Χίου και όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, Παντελής Κολοκυθάς, θα προσκληθεί η Τζ. Κανίς θα προσκληθεί σε παναυστραλιανή σύναξη Χιωτών που θα γίνει στο Γκολντ Κοστ. Ο κ. Κολοκυθάς είπε ότι ο έρανος που ήδη ξεκίνησε από την Χιακή Αδελφότητα «Αγία Μαρκέλλα» της Νέας Νότιας Ουαλίας, θα επεκταθεί παναυστραλιανά και έχει ανοιχτεί και σχετικός λογαριασμός στην Τράπεζα Κύπρου.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...