Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ignite Athens: προώθηση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών



Σημαντική ώθηση στην προώθηση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, εκτιμάται ότι θα δώσει η διοργάνωση Ignite Athens για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.


Όπως ανέφεραν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου οι διοργανωτές, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την παρουσία διεθνών προσωπικοτήτων, οι ελληνικές καινοτόμες ιδέες αποκτούν ακροατήριο ουσίας, εξελίσσονται σε επιχειρηματικές δράσεις και εκπροσωπούν την Ελλάδα στη σημαντικότερη παγκόσμια εκδήλωση καινοτομίας.

Το Ignite έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε 120 πόλεις σε όλο τον κόσμο και υποστηρίζεται από εταιρείες, πρωτοπόρες στον παγκόσμιο χώρο, όπως: Intel, O'Reilly, Microsoft, Google, Facebook, Oracle, PayPal.

Πρόκειται για μια συνάντηση εμπνευστών καινοτόμων ιδεών με επενδυτές και φορείς της αγοράς. Αφορά σε ιδέες, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, να επηρεάσουν τις ζωές των ανθρώπων, να διαμορφώσουν το μέλλον και να προσδιορίσουν μια ολόκληρη γενιά, τη «γενιά της καινοτομίας».

Σε ένα απόγευμα οι ομιλητές μιλούν για όσα τους απασχολούν και παρουσιάζουν τη δική τους, πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα. Ο κανόνας είναι ίδιος για όλους: 5 λεπτά και 20 διαφάνειες για την παρουσίαση της ιδέας τους στο ακροατήριο που αποτελείται από επενδυτές και φορείς της αγοράς.

Το Ignite, ειδικά για την Ελλάδα, αποφάσισε να προχωρήσει ακόμη παραπέρα: Μια κριτική επιτροπή, μαζί με το ακροατήριο, θα επιλέξει τις πέντε πιο πρωτότυπες και επιχειρηματικά βιώσιμες ιδέες και οι νικητές θα ταξιδέψουν σε μία από τις σημαντικότερες διεθνείς εκδηλώσεις καινοτομίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Δεκεμβρίου στο Σαν Φρανσίσκο. Εκεί, οι ελληνικές καινοτομίες θα παρουσιαστούν σε ένα κοινό διεθνών επενδυτών, σε μια ειδικά διαμορφωμένη για την Ελλάδα ενότητα, το Ignite Greece.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...