Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

1.850 φάρμακα στο Ιατρείο Κοινωνική Αποστολής από τη Λεόντειο Σχολή



10 μέρες μετά την εκδήλωση “Θύρες Ανοιχτές” που διοργάνωσαν η Ένωση Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου Πατησίων, το Λεόντειο Λύκειο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο Λεόντειο Σχολείο σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το Φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, εκπρόσωποι της Λεοντείου και μαθητές, με πρωτεργάτη αυτής της κίνησης τον κο Παναγιώτη Μαμαλή, επισκέφθηκαν το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για να παραδώσουν το “υλικό ζωής” που ετοίμασαν οι μικροί μαθητές για τους ανασφάλιστους πολίτες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Η συμμετοχή όλων των μαθητών της Λεοντείου και της Ένωσης Αποφοίτων στη συγκέντρωση φαρμάκων για ανασφάλιστους και απόρους αποτέλεσε μέσα από αυτή τη δράση, μια σπουδαία κίνηση παραδειγματισμού για τους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης καλωσόρισε τους μαθητές και τους εκπροσώπους της Ένωσης Αποφοίτων της Λεοντείου και τους ξενάγησε στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής:
“Αν η αρρώστια είναι μία φορά οδυνηρή, και αν η φτώχεια είναι επίσης οδυνηρή, ο συνδυασμός αυτών – αρρώστια και φτώχεια μαζί – δημιουργεί για τον άρρωστο ένα αδιέξοδο απελπισίας, που πολλές φορές μπορεί να του κοστίσει και την ίδια του τη ζωή. Θεωρούμε την κίνηση όλων των μαθητών, των καθηγητών, των γονέων και κυρίως των αποφοίτων της Λεοντείου παραδειγματική για όλα τα σχολεία και όλους τους φορείς που διαπαιδαγωγούν τη νέα γενιά: τους γονείς, τους δασκάλους και τους καθηγητές.

Ένα είναι γεγονός: ότι μέσα από αυτή την προσπάθεια που την έχουμε ήδη υλοποιήσει σε 29 Δήμους της Αττικής με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το σταθμό ΣΚΑΙ, έχουν σωθεί άνθρωποι. Και αυτό, μας δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε όλοι μαζί. Στην προσπάθεια αυτή, δεν περισσεύει κανείς”.
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...