Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Δωρεάν φιλοξενία σε παιδικούς σταθμούς στην Ερέτρια


Φιλοξενούνται δωρεάν σε παιδικούς σταθμούς στην Ερέτρια

Την χρηματοδότηση και τη δωρεάν φιλοξενία 40 νηπίων στους παιδικούς σταθμούς της Ερέτριας και της Αμαρύνθου εξασφάλισε ο δήμος Ερέτριας μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, που διαχειρίζεται η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Όπως έγινε γνωστό, οι 34 θέσεις χρηματοδοτήθηκαν από τη δωρεά που πραγματοποίησε το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», προκειμένου να ενισχυθούν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα.

Με αυτό τον τρόπο, παρέχεται ουσιαστική στήριξη σε μητέρες εργαζόμενες ή άνεργες και οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

Οι υπόλοιπες 6 θέσεις χρηματοδοτήθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του ΕΣΠΑ.

Πάντως, πέρυσι ο δήμος Ερέτριας είχε εξασφαλίσει τη δωρεάν φιλοξενία 26 νηπίων, μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ. Φέτος, δεδομένης της οικονομικής δυσχέρειας, ο δήμος Ερέτριας και «ο Δαφνηφόρος Απόλλων», κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουν επιπλέον χρηματοδότηση και ένταξη περισσότερων νηπίων σε προγράμματα. Έτσι, παρά το γεγονός ότι φέτος μόλις 6 θέσεις χρηματοδοτήθηκαν από κρατικά και κοινοτικά προγράμματα, ο δήμος κινήθηκε άμεσα και κατάφερε τη φιλοξενία επιπλέον 34 νηπίων (βάσει μορίων) στο σχετικό πρόγραμμα του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...