Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Δημοτικό Κοινωνικό φροντιστήριο σε Παλλήνη και Κορωπί


frontistirio

Στην προσπάθεια για ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, o Δήμος Παλλήνης ξεκίνησε την περυσινή σχολική χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Εκτιμώντας την κατάσταση που βιώνουν οι δημότες, σε συνεργασία με ευαισθητοποιημένους επαγγελματίες της πόλης αποβλέπουν στην μαθησιακή υποστήριξη και ενδυνάμωση μαθητών που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικό - κοινωνικά προβλήματα.

Ήδη έχουνε δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργασίας με Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, Κέντρα Ξένων Γλωσσών και ιδιώτες εκπαιδευτικούς.

Επειδή ο αριθμός των μαθητών που χρειάζονται βοήθεια, μεγαλώνει μέρα με την μέρα, καλούν ιδιώτες εκπαιδευτικούς και δημόσιους λειτουργούς της εκπαίδευσης που μπορούν να ενισχύσουν το πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ως εθελοντές να πλαισιώσουν αυτήν την προσπάθεια.

Πληροφορίες: Κατερίνα Μαντούδη, τηλ. 210-6611238 και Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής στο τηλ.210-6604638

Φέτος και στο Κορωπί

Φέτος με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κρωπίας, Δημ. Κιούση, προσφέρεται δωρεάν παροχή μαθημάτων σε παιδιά ανέργων και απόρων οικογενειών δημοτών. Άμεσα αρχίζουν τμήματα Φιλολογικών μαθημάτων

Δημιουργούνται δημοτικές κοινωνικές ομάδες στήριξης μαθητών που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι δημοτικές ομάδες στο πλαίσιο αυτό θα συγκροτήσουν μια νέα δομή κοινωνικής αλληλεγγύης το «Δημοτικό Κοινωνικό φροντιστήριο».

Στην προσπάθεια αυτή καλούνται, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ιδιοκτήτες φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών και οικογένειες μαθητών του Κορωπίου που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να δηλώσουν συμμετοχή, ο καθένας στον τομέα του.

Η συνεχώς επιδεινούμενη οικονομική κρίση και η ανεργία που μαστίζει την τοπική κοινωνία έχει αντίκτυπο και στους μικρούς μαθητές, που κινδυνεύουν να χάσουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην παροχή ίσων ευκαιριών λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των οικογενειών τους.

Άμεσα θα λειτουργήσουν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας φιλολογικών μαθημάτων (Δημοτικού -Γυμνασίου -Λυκείου) και ευελπιστούν στην άμεση ανταπόκριση και άλλων εκπαιδευτικών για άλλα αντικείμενα μαθημάτων.

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια από την Αντιδημαρχία Παιδείας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα : 210- 662 23 24 ή 662 4830 & 210-6026275 (εσωτ.137),

e-mail: koropi@hol.gr υπόψη Αντιδημαρχίας Παιδείας.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...