Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο από το Δήμο Τρικκαίων


Δύο κοινωνικές δομές εγκαινιάστηκαν στην πόλη των Τρικάλων, προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσίες στους Τρικαλινούς. Πρόκειται για το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο τα οποία θα στεγάζονται στο χώρο όπου σήμερα λειτουργεί το ΚΑΠΗ "Αντωνίου".


Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τρικκαίων Χρ. Λάππας αφού ανέφερε ότι «κάνουμε ένα ξεκίνημα για το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο», στη συνέχεια πρόσθεσε ότι είναι μια δομή που μπορεί να προσφέρει πολλά στους συμπολίτες, ιδιαίτερα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως επίσης και σε ορισμένες άλλες ομάδες που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη μιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κυρίως στο επίπεδο της πρόληψης.

Από την πλευρά της η γενική διευθύντρια των «Γιατρών του Κόσμου», Ευγενία Θάνου, δήλωσε πως η οργάνωση ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Τρικκαίων, ενώ η 22χρονη εμπειρία των γιατρών θα συμβάλλει στο να στηθεί μια καλή δομή που θα προσφέρει ουσιαστική βοήθεια και υπηρεσίες.

Θα προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και εκείνοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, οι άποροι, όσοι γενικά δεν έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε συνεργασία με τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο ώστε να καλύψουμε τις όποιες ανάγκες τους, τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Θάνου.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...