Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – ΑλιάκμοναΔωρεάν ξεναγήσεις στο Εθνικό Πάρκο προσφέρει και φέτος ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, σε συνεργασία με το Δήμο Δέλτα.
Η πρώτη ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στην περιοχή της λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου, των εκβολών Γαλλικού ποταμού και των μυδοκαλλιεργειών Χαλάστρας, στο Δέλτα Αξιού.

Το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα είναι ένα από τα πιο σημαντικά υγροτοπικά συστήματα της Ελλάδας και της Ευρώπης και χάρη στην οικολογική του αξία έχει περιληφθεί στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών της Ευρώπης Natura 2000. Προσφέρει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα για επαφή με τη φύση και την άγρια ζωή και πλήθος εναλλακτικών διαδρομών για σύντομες αλλά και μεγαλύτερες αποδράσεις από την πόλη.

Το ραντεβού για τις ξεναγήσεις, που θα γίνονται με μίνι μπας, θα δίνεται στις 10 το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Επειδή θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στο 2310 794811 για την πρώτη αυτή ξενάγηση, ή αυτές που θα ακολουθήσουν και θα πραγματοποιούνται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.

350 Κύπριοι στην Ελλάδα

Στο μεταξύ, περίπου 350 κοινοτάρχες από την Κύπρο θα ξεναγηθούν στη διάρκεια του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών επισκέψεων που πραγματοποιούν στην Ελλάδα με στόχο να γνωρίσουν καλές πρακτικές λειτουργίας που εφαρμόζονται στη χώρα μας. Οι πρώτες ομάδες έχουν ήδη επισκεφθεί την περιοχή, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παραγωγή του ρυζιού και των μυδιών, που δεν υπάρχει στην Κύπρο

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...