Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Δράσεις αλληλεγγύης από μαθητές Λυκείου στην Αθήνα


Οι έφηβοι της Λεοντείου υψώνουν τη σημαία της αλληλεγγύης

Τη σημαία της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς ύψωσαν οι μαθητές του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων, για την ουσιαστική βοήθεια των αδυνάμων - θυμάτων του οικονομικού μαρασμού που πλήττει την Ελλάδα.


Με την αρωγή της Ένωσης Αποφοίτων, αλλά και τη συνεργασία νησίδων εθελοντικής προσφοράς οι μαθητές του Λεοντείου θα πραγματοποιήσουν, το ετήσιο πολιτιστικό 3ήμερο την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, και το Σαββατοκύριακο 13 - 14 Οκτωβρίου, το οποίο φέτος έχει έντονη κοινωνική διάσταση. Βεβαίως στις εκδηλώσεις εμπεριέχεται η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινωνικού περίγυρου και άλλων φορέων, γιατί όπως τονίζει ο καθηγητής - μαθηματικός και συντονιστής των δραστηριοτήτων, Παναγιώτης Μαμαλής, «σήμερα πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια της υγιούς συμμετοχής, διότι καμία κοινωνία δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την συμμετοχή όλων σε μία κοινή προσπάθεια».

Στο πλαίσιο αυτό, το μεσημέρι της Κυριακής 14 Οκτωβρίου, η Ένωση Αποφοίτων με τους μαθητές και τους γονείς θα πραγματοποιήσουν ποδηλατοδρομία από το Σχολείο (Νεϊγύ 17, Άνω Πατήσια) μέχρι το Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας, για την περαιτέρω κινητοποίηση του κοινού στη συνέχιση της καμπάνιας που διεξάγεται ήδη με τίτλο: «Μη μου στερείς το φάρμακο μου - μου στερείς την ελπίδα».

Η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Κρυσταλία - Άννα Ιορδανίδου ενθουσιασμένη από την ανταπόκριση του κόσμου στις γειτονιές και τα καταστήματα που επισκέπτεται με συμμαθητές της, θεωρεί εφικτό το στόχο. «Όλοι μαζί μπορούμε και στην υγεία. Στην προσπάθεια μας, συμμετέχουν και οι δήμοι Αγ Αναργύρων, Ν. Φιλαδέλφειας, ενώ προστίθενται και άλλοι δήμοι της περιοχής. Επίσης μας εκδήλωσαν την συνεργασία τους μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ η Αρχιεπισκοπή, ο Ιατρικός Σύλλογος και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής θα συνδράμουν στην συλλογή και διανομή των φαρμάκων».

Το σχολείο θα λειτουργήσει ως σταθμός υποδοχής τόσο για τα φάρμακα όσο και για το εκπαιδευτικό υλικό το οποίο συγκεντρώνεται ήδη για να δοθεί σε σχολεία υποβαθμισμένων περιοχών της Αττικής, με τη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...