Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Εκδηλώσεις στην Αθήνα κατά της φτώχειας



Με δύο συμβολικές εκδηλώσεις, ο δήμος Αθηναίων, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, τιμά την «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας», με την υπόμνηση ότι η μάχη που διεξάγεται για την ανακούφιση των αδύναμων συμπολιτών μας είναι καθημερινή, σκληρή και απαιτεί όλο και περισσότερους συμμάχους.

Την Τετάρτη στις 9 π.μ. στις εγκαταστάσεις του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, στο κτίριο του παλιού Φρουραρχείου (απέναντι από το σταθμό Λαρίσης), θα διανεμηθούν τρόφιμα σε 500 πολύτεκνες οικογένειες, με τη μέθοδο του προκαθορισμένου ραντεβού.  

Την ίδια μέρα, στη 1 μ.μ., το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, πραγματοποιεί εκδήλωση στην αυλή του Κέντρου Σίτισης του Ιδρύματος, Πειραιώς 35 και Σοφοκλέους. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα αναγνωσθεί κείμενο από τη θεατρική ομάδα Αστέγων του Ιδρύματος και συμβολική διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η συγκρότηση μιας ευρύτερης συμμαχίας, απέναντι στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...