Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Δωρεάν εργαστήρια πληροφορικής από τους Webvistas στη Θεσσαλονίκη


Δωρεάν σεμινάρια πληροφορικής από τους webvistas στις δημοτικές βιβλιοθήκες

Το Διαδίκτυο σήμερα βρίσκεται παντού. Στο σχολείο, στο έγκλημα, στη διασκέδαση, στον εκφοβισμό στην ενημέρωση, στην εργασία, στην απάτη, στην κυβέρνηση και στο θάνατο. Τα ερωτήματα που προκύπτουν τώρα, αφορούν στην αναζήτηση πιο παραγωγικών τρόπων αξιοποίησης των αστείρευτων δυνατοτήτων του Διαδικτύου στην εργασία, στην μάθηση και στην κοινωνική ανάπτυξη.


Με αυτό το σκεπτικό, η κοινότητα των Webvistas και η Διεύθυνση Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν βιωματικά εργαστήρια με θέμα την ασφαλή και τη δημιουργική χρήση του Διαδικτύου στις βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε κάθε εργαστήριο μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 20 άτομα.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα των βιβλιοθηκών που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα, ημερολογιακά,  έχει ως εξής:

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας, Πυλαίας 59, τηλ. 2310 919039    
Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18:00-19:30

Google

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Τριανδρίας, Αμοργού 29,  2310 921660    
Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18:00-19:30

Wolfram Alpha: Στόχος του βιωματικού εργαστηρίου είναι να σας βάλουμε στον κόσμο της WolframAlpha, της μηχανής αναζήτησης που πολλοί μπορεί να μη γνωρίζετε αλλά μαζί θα μάθουμε να τη χρησιμοποιούμε εύκολα και γρήγορα, γλιτώνοντας κόπο και χρόνο. Θα σας διευκολύνει στο διάβασμά σας στα Μαθηματικά λύνοντας εξισώσεις, υπολογίζοντας παραστάσεις κτλ., στη Φυσική υπολογίζοντας τα στοιχεία ενός ηλεκτρικού κυκλώματος, τη συνισταμένη δυνάμεων κτλ., στη Χημεία λύνοντας χημικές εξισώσεις και οπουδήποτε μπορείτε να φανταστείτε και σε βαθμό που δεν περιμένετε.

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως, Κωνσταντινουπόλεως 45,
τηλ. 2310 315100    
Παρασκευή 2/11/2012 και ώρα 18:00-19:30

Face book Fun Pages.

Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης, Κρίσπου 7, τηλ. 2310 200537    
Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, ώρα 12:00-14:00
Ρυθμίσεις στο Facebook: Ο ανταγωνισμός σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση κάνει δυσκολότερη τη διαφήμιση και την προώθηση ενός ελεύθερου επαγγελματία και μιας μικρομεσαίας επιχείρησης. Πολλές είναι αυτές που προτίμησαν τα τελευταία χρόνια να στραφούν προς τα social media. Ο πιο προσιτός τρόπος είναι η δημιουργία Fan Page στο Facebook. Λειτουργεί ως ένας χώρος όπου μπορείς να έρθεις ευκολότερα σε επαφή με τους πελάτες και να προωθήσεις τα προϊόντα σου με επιτυχία και χωρίς πολλούς περιορισμούς Και το σημαντικότερο; Με ελάχιστο κόστος

Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών, Δελφών 208 & Ορεστιάδος 3, τηλ.             2310 324090    
Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012, ώρα 18:00-19:30
Ρυθμίσεις στο Facebook: : Ο ανταγωνισμός σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση κάνει δυσκολότερη τη διαφήμιση και την προώθηση ενός ελεύθερου επαγγελματία και μιας μικρομεσαίας επιχείρησης. Πολλές είναι αυτές που προτίμησαν τα τελευταία χρόνια να στραφούν προς τα social media. Ο πιο προσιτός τρόπος είναι η δημιουργία Fan Page στο Facebook. Λειτουργεί ως ένας χώρος όπου μπορείς να έρθεις ευκολότερα σε επαφή με τους πελάτες και να προωθήσεις τα προϊόντα σου με επιτυχία και χωρίς πολλούς περιορισμούς Και το σημαντικότερο; Με ελάχιστο κόστος

Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27,             2310 374808    
Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18:00-19:30

1.    Ρυθμίσεις στο Facebook: Ο ανταγωνισμός σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση κάνει δυσκολότερη τη διαφήμιση και την προώθηση ενός ελεύθερου επαγγελματία και μιας μικρομεσαίας επιχείρησης. Πολλές είναι αυτές που προτίμησαν τα τελευταία χρόνια να στραφούν προς τα social media. Ο πιο προσιτός τρόπος είναι η δημιουργία Fan Page στο Facebook. Λειτουργεί ως ένας χώρος όπου μπορείς να έρθεις ευκολότερα σε επαφή με τους πελάτες και να προωθήσεις τα προϊόντα σου με επιτυχία και χωρίς πολλούς περιορισμούς Και το σημαντικότερο; Με ελάχιστο κόστος

2.    Wolfram Alpha: Στόχος του βιωματικού εργαστηρίου είναι να σας βάλουμε στον κόσμο της WolframAlpha, της μηχανής αναζήτησης που πολλοί μπορεί να μη γνωρίζετε αλλά μαζί θα μάθουμε να τη χρησιμοποιούμε εύκολα και γρήγορα, γλιτώνοντας κόπο και χρόνο. Θα σας διευκολύνει στο διάβασμά σας στα Μαθηματικά λύνοντας εξισώσεις, υπολογίζοντας παραστάσεις κτλ., στη Φυσική υπολογίζοντας τα στοιχεία ενός ηλεκτρικού κυκλώματος, τη συνισταμένη δυνάμεων κτλ., στη Χημεία λύνοντας χημικές εξισώσεις και οπουδήποτε μπορείτε να φανταστείτε και σε βαθμό που δεν περιμένετε.

Παιδική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, Αρχαιοτήτων 13,τηλ.             2310 616076    
Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, ώρα 12:00-14:00
Ρυθμίσεις στο Facebook: Ο ανταγωνισμός σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση κάνει δυσκολότερη τη διαφήμιση και την προώθηση ενός ελεύθερου επαγγελματία και μιας μικρομεσαίας επιχείρησης. Πολλές είναι αυτές που προτίμησαν τα τελευταία χρόνια να στραφούν προς τα social media. Ο πιο προσιτός τρόπος είναι η δημιουργία Fan Page στο Facebook. Λειτουργεί ως ένας χώρος όπου μπορείς να έρθεις ευκολότερα σε επαφή με τους πελάτες και να προωθήσεις τα προϊόντα σου με επιτυχία και χωρίς πολλούς περιορισμούς Και το σημαντικότερο; Με ελάχιστο κόστος.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...