Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Δωρεάν μαθήματα για μαθητές της Γ' Λυκείου στην Κοζάνη



Η εθελοντική κίνηση «OpenCourse», με την υποστήριξη της ΑΡΣΙΣ - Κοζάνης, ξεκινά για δεύτερη συνεχή χρονιά τη δωρεάν προετοιμασία μαθητών της Γ΄Λυκείου όλων των κατευθύνσεων, με σκοπό την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν στις 20 Νοεμβρίου 2012.

Η ομάδα της πρωτοβουλίας «OpenCourse», την οποία αποτελούν φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αντιλαμβανόμενη την οικονομική κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και την δυσκολία της ελληνικής οικογένειας να αντεπεξέλθει στο κόστος των φροντιστηριακών μαθημάτων, αποφάσισε να παρέχει εθελοντικά μαθήματα με σκοπό την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τις Πανελλαδικές.

«Πέρισυ κάναμε μαθήματα μόνο για παιδιά της τεχνολογικής και θετικής κατεύθυνσης, με αποτέλεσμα να υστερούμε ως προς τα φιλολογικά μαθήματα. Εφέτος, μέσα από την συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ - Κοζάνης, θα δημιουργήσουμε ένα ανοικτό σχολείο για όλες τις κατευθύνσεις» αναφέρει ο κ. Φίλιππος Καλλιάρας, τριτοετής φοιτητής στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και από τους πρωτεργάτες του «OpenCourse».

Καθώς το πρόγραμμα επεκτείνεται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή πέραν από φοιτητές, οι οποίοι ενδιαφέρονται να διδάξουν και καθηγητές. «Θέλουμε να προχωρήσουμε την δραστηριότητα μας ένα βήμα παρακάτω και να απευθύνουμε κάλεσμα και σε όσους μένουν μακριά απ' την Κοζάνη να μας βοηθήσουν είτε με υλικό, όπως σημειώσεις και βοηθήματα για να ενισχύσουμε το αρχείο μας, είτε με προσωπικό χρόνο για συνεργασία μέσω διαδικτύου» προσθέτει ο κ. Καλλιάρας.

Οι εθελοντές φοιτητές ευελπιστούν να προχωρήσουν και σε μαθήματα τηλεκπαίδευσης με την μορφή κάποιου forum, όπου θα υπάρχουν ασκήσεις, τις οποίες θα λύνουν οι μαθητές και θα μπορούν να θέτουν τα ερωτήματά τους, τα οποία θα απαντώνται από τους καθηγητές.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στο «OpenCourse», οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θέλουν να στηρίξουν εθελοντικά τη λειτουργία του, αλλά και κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί περαιτέρω και να συνδράμει στην προσπάθεια, μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα είτε στην ηλεκτρονική της διεύθυνση, είτε στο λογαριασμό της στο Facebook. Επίσης, μπορεί να απευθυνθεί στα γραφεία της ΑΡΣΙΣ, που βρίσκονται στην οδό Αμύντα 4 στην Κοζάνη και στο τηλέφωνο  24610 49799.

via 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...