Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας βοηθά τις επιχειρήσεις του



Μια νέα ηλεκτρονική πύλη(portal) η οποία επιχειρεί να κάνει πιο εύκολη των ζωή των μελών-επιχειρήσεών του, δημιούργησε το Επιμελητήριο Πρέβεζας, στη διαρκή προσπάθεια του για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο διαδικτυακό εργαλείο που παρέχει νέους και αποδοτικούς τρόπους επικοινωνίας με το Επιμελητήριο, στοχεύοντας στην περαιτέρω προώθηση και αναβάθμιση των επιχειρήσεων της Πρέβεζας.

Κάθε μέλος-επιχείρηση που έχει την δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και μέσα από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου http://www.prevezachamber.gr, θα μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες του Επιμελητηρίου, από την άνεση του γραφείου του και να έχει τη δυνατότητα μεταξύ των άλλων, να εκδίδει πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις, να πληρώνει τη συνδρομή του, να δημιουργεί τη δική του ιστοσελίδα κ.α. ενώ παράλληλα προσφέρονται πλήθος ενημερωτικών άρθρων, που αφορούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας του νομού.

«Ένα όνειρο και ένα όραμα 18 ετών τελικά ήρθε μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και αυτής της πλατφόρμας να δώσει ένα ουσιαστικό ρόλο στο επιμελητήριο Πρέβεζας, το οποίο είναι το πρώτο Επιμελητήριο της Ελλάδας που κάνει κάτι τέτοιο. Παράλληλα φέρνουμε τρία καλά νέα. Ένα είναι ότι ξεκίνησε από το μεσημέρι της Τετάρτης, το οριστικό λύσιμο της μαρίνας και η άμεση εγκατάσταση του επενδυτή μέσα στον Νοέμβριο. Δεύτερο, ότι έχουμε το ηλεκτρονικό επιμελητήριο που κυρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και τρίτον ότι από χθες ιδρύθηκε και ξεκινάει το εμπορευματικό κέντρο Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας με έδρα τη Θεσπρωτία» τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γιάννης Γιαμάς στην εκδήλωση που έγινε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Πρέβεζας για την παρουσίαση του νέου portal του Επιμελητηρίου, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τις προσπάθειες όλων των μελών του Επιμελητηρίου τόσα χρόνια, που οδήγησαν στην επίτευξη του σημερινού στόχου.



Το Επιμελητήριο Πρέβεζας θέλοντας να ενισχύσει τα μέλη του έθεσε ως σημαντικό κομμάτι της σχεδίασης και ανάπτυξης του «e-Επιμελητήριο» την δυνατότητα αναζήτησης επιχειρήσεων-μελών, από τρίτους, που αναζητούν συνεργασίες. Ο τρόπος αναζήτησης με «λέξεις κλειδιά» γίνεται από την περιγραφή της δραστηριότητας των μελών, με ΚΑΔ 2008 και με γεωγραφική θέση.
Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα για τα μέλη του Επιμελητηρίου είναι ότι κάνοντας χρήση του e-Επιμελητήριο θα κερδίζουν χρόνο που μέχρι τώρα σπαταλούσαν για να επισκεφτούν τα γραφεία του Επιμελητηρίου για να διεκπεραιώσουν τις συναλλαγές τους, αφού τώρα μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του e-Επιμελητήριο, και αφού γίνουν εξουσιοδοτημένοι χρήστες, θα μπορούν να πραγματοποιούν αυτές τις διαδικασίες από το γραφείο τους, σε χρόνο που δεν θα ξεπερνά τα πέντε με δέκα λεπτά.

Μάλιστα το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα έχει την δυνατότητα να εμπλουτίζεται συνεχώς εξασφαλίζοντας τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του ΕΒΕ και την προσφορά καινοτόμων λύσεων. Παράλληλα η πρόσβαση στις σύγχρονες και διαδραστικές αυτές υπηρεσίες είναι άμεση και απλή, επιτρέποντας στην κάθε επιχείρηση να τις αξιοποιεί από την άνεση του γραφείου της , απαλείφοντας κάθε είδους γραφειοκρατία.

Πιο συγκεκριμένα τα μέλη-επιχειρήσεις θα μπορούν να ελέγξουν τα στοιχεία που διατηρεί το Επιμελητήριο στα μητρώα του, να εκδώσουν Πιστοποιητικά και Βεβαιώσεις, να πληρώσουν συνδρομές που τυχόν οφείλουν, με την χρήση πιστωτικής κάρτας, να τροποποιήσουν μη σημαντικά στοιχεία, όπως στοιχεία επικοινωνίας και άλλα.

Την ίδια στιγμή η αναβαθμισμένη πληροφοριακή πύλη του Επιμελητηρίου θα παρέχει σε όλους τους επισκέπτες ευρεία πληροφόρηση καλύπτοντας μεταξύ άλλων τις δράσεις του επιμελητηρίου, τις προσφερόμενες υπηρεσίες, τα προγράμματα χρηματοδοτήσεων και επιδοτήσεων, ηλεκτρονικές αγορές, επιχειρηματικά, οικονομικά και φορολογικά θέματα κ.α. ενώ σημαντικό είναι ότι θα δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου να δημιουργούν δωρεάν δυναμικά ηλεκτρονικά προφίλ, τα οποία θα περιλαμβάνουν οπτικοακουστικό υλικό από τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις τους και λεπτομερή στοιχεία γύρω από το προφίλ και τη δυναμική τους.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...