Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Δωρεάν μαθήματα Βιολογίας για μαθητές της Γ' Λυκείου



Μια χαίρα βοηθείας στους μαθητές που το έχουν ανάγκη προσφέρει  η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων,  τα μέλη της οποία παραδίδουν δωρεάν μαθήματα βιολογίας.

Όπως αναφέρεται  σε ανακοίνωση των καθηγητών:

«Η περίοδος κρίσης που βιώνουμε δεν έχει αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο. Όλοι μας σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό βρισκόμαστε σε μια αγωνιώδη προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις βασικές ατομικές και οικογενειακές μας υποχρεώσεις. Εκτός όμως της ατομικής προσπάθειας οφείλουμε, ως επιστήμονες που ασχολούμαστε με την ζωή, να αναπτύξουμε και άλλες δραστηριότητες αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας για και να συνεισφέρουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας στην κοινωνία.

Με βάση αυτές τις σκέψεις το ΔΣ της η Πανελλήνια Ενωση βιοεπιστημόνων αποφάσισε να συμμετέχει στην οργάνωση δωρεάν παροχής μαθημάτων Βιολογίας (Θετικής Κατεύθυνσης και Γενικής Παιδείας) σε μαθητές της Γ Λυκείου που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα.

Το ΔΣ επικοινώνησε με τον Δήμο Αθήνας - περιοχή στην οποία είναι η έδρα της ΠΕΒ. Ο Δήμος Αθήνας συμφώνησε, επικοινώνησε με τα σχολεία, τους γονείς και τους μαθητές, κατάρτισε την λίστα των μαθητών και θα προσφέρει την απαιτούμενη υποδομή (χώρους, υλικά κ.α.), ενώ η ΠΕΒ ανέλαβε να διαθέσει τους εκπαιδευτικούς. Έτσι σήμερα  τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 ξεκινούν τα μαθήματα σε τέσσερεις διαφορετικές συνοικίες του Δήμου Αθήνας.

Το ΔΣ της ΠΕΒ ευχαριστεί τους συναδέλφους Βιολόγους Εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της και παρά τις προσωπικές τους δυσκολίες αποδέχθηκαν την πρόταση μας και θα διδάξουν εθελοντικά στα μαθήματα αυτά.

Στο μέλλον σύμφωνα με την εμπειρία και τις δυνατότητες μας, θα προσπαθήσουμε τα μαθήματα να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Δήμους».

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...