Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Κέρδισε τις εντυπώσεις το Χωριό Παραγωγών στον Βύρωνα


Κέρδισε το Χωριό Παραγωγών στον Βύρωνα

Δεκατρείς παραγωγοί απ’ όλη την Ελλάδα την Κυριακή ξεπούλησαν, με τους καταναλωτές να κατακλύζουν τη λαϊκή αγορά στον δήμο Βύρωνα!

Ήταν μια πρωτοβουλία του δήμου που ονομάστηκε το  «Χωριό Παραγωγών», στο οποίο παραγωγοί προσέφεραν ελαιόλαδο, πατάτες, γαλακτοκομικά, όσπρια, αλεύρι, αβγά μέχρι και γλυκά του κουταλιού!

Μέχρι τις 4 το απόγευμα, οι πολίτες προμηθεύτηκαν περισσότερα από 60 ελληνικά προϊόντα, εγγυημένης ποιότητας και με πιστοποίηση ταυτότητας, από 13 συνεταιρισμούς παραγωγών από όλη την Ελλάδα, στο πάρκο Καραολή και Δημητρίου στον Βύρωνα.

«Μένω Χολαργό, αλλά αποφάσισα να έρθω, παρά την ταλαιπωρία και τους κλειστούς δρόμους λόγω του κλασικού Μαραθωνίου. Και όντως άξιζε. Οι τιμές είναι χαμηλότερες από τη λαϊκή αγορά και η ποιότητα των προϊόντων φαίνεται καλή. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι δήμοι αυτό το παράδειγμα.», δήλωσε μια καταναλώτρια σε εφημερίδα.

Το «Χωριό Παραγωγών» θα δίνει ραντεβού με τους καταναλωτές τη δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται εκ των προτέρων για τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα κάθε φορά, τους παραγωγούς που συμμετέχουν, καθώς και την τιμή πώλησης των προϊόντων και την ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησής τους.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Βύρωνα είναι ανοιχτή προς όλους τους εμπόρους που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, διαθέτοντας τα προϊόντα τους κατευθείαν στον καταναλωτή.

Να σημειωθεί ότι μέσω της συγκεκριμένης δράσης, κάθε μήνα πραγματοποιείται έλεγχος της τιμής διάθεσης των βασικών προϊόντων, δηλαδή λειτουργεί ως Παρατηρητήριο Τιμών, με στόχο την προστασία του καταναλωτή.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...