Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Οι δράσεις της ομάδας αλληλεγγύης πολιτών ΕορδαίαςΗ λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου ξεκίνησε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και βρίσκεται στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 4, στη λαϊκή αγορά, απέναντι από τον Βερόπουλο, αποφασίσθηκε να διευρυνθεί με επιπλέον μέρα προσφορών και έτσι από αυτή την εβδομάδα και κάθε Τετάρτη και Σάββατο, από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα, οι εθελοντές του κοινωνικού παντοπωλείου θα δέχονται τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια, με στόχο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων να τα διαθέσουν σε  οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Ως απλοί πολίτες, θύματα, όπως όλοι, της οικονομικής κρίσης και της βαρβαρότητας που μας επιβλήθηκε και που δυστυχώς φθάσαμε να βλέπουμε ακόμη και  γονείς που δεν μπορούν να δώσουν στα παιδιά τους ένα ποτήρι γάλα το πρωί, ξεκινήσαμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης για όσους έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας στην Εορδαία. Διευκρινίζουμε ότι δεν είμαστε κάποιοι που τους περισσεύουν τα χρήματα και μιλάμε για αλληλεγγύη και όχι για απλή  φιλανθρωπία, προκειμένου να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία, απέναντι στην πείνα και την φτώχεια. Ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο , το  πρώτο που  κάνουμε, με την βοήθεια και των κοινωνικών λειτουργών,  είναι να βρούμε και να πλησιάσουμε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σύντομα επίσης, τις επόμενες μέρες, μαζί με το τραπεζάκι ενημέρωσης στην κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας  θα στήσουμε ένα μαγειρείο, για να φτιάξουμε φασολάδα που θα μοιράζεται δωρεάν άλλα και για να δεχτούμε την  δωρεά των συμπολιτών μας σε είδη και ακόμη θα οργανώσουμε μία μουσική εκδήλωση,  με εθελοντές φίλους μουσικούς.

Ξεκινήσαμε δράσεις και καλούμε κάθε πολίτη να δηλώσει ότι μπορεί να προσφέρει.

via


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...