Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Συγκινητική η ανταπόκριση των Σερραίων στον Έρανο της Αγάπης



Με την ευλογία του Κυρίου μας πραγματοποιήθηκε και εφέτος, το Σάβ­βατο 15, την Κυριακή 16 και την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου από την Ιερά Μητρό­πολή μας ο Έρανος Αγάπης.
Συνολικώς, κατά τον εφετινό Έρανο της Αγάπης συγκεντρώθηκε το ποσό των 147.501 Ευρώ, κατά 5% και πλέον αυξημένο από την περυσινή χρονιά, παρά την οικονομική δυσπραγία και την αβεβαιότητα των ημερών μας.

Ο φιλόχριστος και φιλότιμος λαός μας ανταποκρίθηκε κατά τρόπο ιδιαιτέρως συγκινητικό στο προσκλητήριο αγάπης της τοπικής μας Εκκλησίας, στηρίζοντας και ενισχύοντας ουσιαστικά το έργο της, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι διατηρεί άσβεστη την λαμπάδα της αγάπης, της φιλαδελφίας και της έμπρακτης συμπαράστασης στους αδελφούς μας που αντιμετωπίζουν μεγάλα και σοβαρά προβλήματα. Με την ευκαιρία των εορτών του αγίου Δωδεκαημέρου, η Εκκλησία μας θα συνεχίσει με την βοήθεια του Θεού και την συμπαράσταση του πιστού λαού και θα εντείνει περαιτέρω την φιλαν­θρωπι­κή και κοινωνική της δραστηριότητα, προσπα­θώντας να ανακουφίσει τον πόνο των αδύναμων αδελφών μας και να συμπαρασταθεί στους φτωχούς, τούς ηλικιωμένους και εμπεριστάτους αδελφούς της μητροπολιτικής μας περιφερείας.

Αυτές τις άγιες ημέρες θα χορηγηθούν άμεσα, τόσο από το Γενικό Φιλό­πτωχο Ταμείο, όσο και τα Ενοριακά της Ιεράς Μητροπόλεώς μας οι υποτροφίες των φοιτητών και τα έκτακτα οικονομικά βοηθήματα σε περισσότερες από 1.000 οικογένειες αναξιοπαθούντων αδελφών μας, όπως αυτές κατεγράφησαν από τούς υπευθύνους ιερείς των ενοριών τους. Το υπόλοιπο μέρος του Εράνου Αγάπης θα διατεθεί μέσα στο Νέο Έτος για την μηνιαία τακτική και έκτακτη οικονομική ενίσχυση απόρων οικογενειών.

Παράλληλα συνεχίζεται η δωρεάν διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης επισιτιστικής ανάγκης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Κιβωτός Αγάπης» της τοπικής μας Εκκλησίας σε 350 οικογένειες πού  αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη είδη διατροφής τους, καθώς και η δωρεάν διανομή ζεστού φαγητού σε 150 εμπερίστατες οικογένειες συνανθρώπων μας, έτσι ώστε το γιορτινό τραπέζι να είναι ευλογημένο και πλούσιο για εκείνους στους οποίους η ζωή έχει δείξει ένα σκληρό πρόσωπο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεολόγος ευχαριστεί ολοψύχως τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες της τοπικής μας Εκκλησίας, που με αυταπάρνηση και πραγματική αγάπη διενήργησαν και τον εφετεινό έρανο της Εκκλησίας μας και κυρίως τον φιλόχριστο, φιλότιμο και ευαίσθητο στον ανθρώπινο πόνο λαό μας, για την ιδιαιτέρως συγκινητική και εντυπωσιακή ανταπόκριση τους, παρά τις ιδιαιτέρως δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ευχόμενος σε όλους ευλογημένα και άγια Χριστούγεννα. Ιδιαιτέρως επίσης ο Σεβ. ευχαριστεί τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Σερρών, για την εντυπωσιακή και συγκινητική προσφορά μεγάλης ποσότητος τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό μας Παντοπωλείο. Το παρόν και μάλιστα με ιδιαιτέρως συγκινητικό τρόπο στο κάλεσμα αγάπης της τοπικής μας Εκκλησίας έδωσαν και πάλιν εφέτος οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων μας, που μαζί με τους δασκάλους τους συγκέντρωσαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων που παρέδωσαν στο Κοινωνικό μας Παντοπωλείο. Ο Σεβ. βαθύτατα συγκινημένος απέστειλε ήδη ευχαριστήρια έγγραφα σε όλους.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...