Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Τρίπολη: δωρεά τροφίμων στο κοινωνικό παντοπωλείο


donate_food

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος κα Μαρία Εικοσιδέκα παραβρέθηκαν την ημέρα παράδοσης των τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης.

Τα τρόφιμα διατέθηκαν από τα έσοδα φιλανθρωπικού αγώνα ποδοσφαίρου όπου συμμετείχαν δημοσιογράφοι, διαιτητές και τραπεζικοί υπάλληλοι της Αρκαδίας.

Ο δήμαρχος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες του αγώνα για την πρωτοβουλία τους ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της έλλειψης τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου τονίζοντας ότι δεν μπορούσε αυτό το διάστημα να το εφοδιάσει ο ίδιος ο Δήμος με δικούς του πόρους καθώς δεν έχει ακόμη ψηφιστεί ο προϋπολογισμός ενώ η κα Μαρία Εικοσιδέκα επεσήμανε επίσης ότι η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου βασίζεται κυρίως στον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Αναλυτικά ο δήμαρχος Τρίπολης δήλωσε: «Έχουμε τη χαρά να είναι μαζί μας οι εκπρόσωποι των ομάδων που αγωνίστηκαν λίγο πριν την αλλαγή του νέου χρόνου σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα που είχε σαν σκοπό την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι συμμετέχοντες ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι και ο σκοπός για τον οποίο έγινε σήμερα ολοκληρώνεται με την παράδοση των τροφίμων που αγοράστηκαν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.
Θέλω να ευχαριστήσω και τις δυο ομάδες αλλά και τους πρωτεργάτες αυτής της πρωτοβουλίας και ελπίζω τέτοιες πρωτοβουλίες και στο μέλλον να επαναληφθούν γιατί είναι πάντα χρήσιμες καθώς πρώτα και κύρια συμβολίζουν σε μια δύσκολη περίοδο ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται και είναι αλληλέγγυοι με τους συνανθρώπους μας.

Όσον αφορά το θέμα της έλλειψης τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, υπάρχει όντως ένα μικρό θέμα με τον εφοδιασμό γιατί λόγω της περιόδου των εορτών των Χριστουγέννων καταναλώθηκαν αρκετά μεγάλες ποσότητες. Ελπίζω σε λίγες μέρες να μπορέσουμε να προβούμε σε προμήθειες γιατί δεν έχει εγκριθεί ακόμα ο προϋπολογισμός τους Δήμου, έτσι το μικρό αυτό πρόβλημα επάρκειας του Κοινωνικού Παντοπωλείου να διορθωθεί».

Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα Μαρία Εικοσιδέκα και Υπεύθυνη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου η οποία επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της έλλειψης τροφίμων τόνισε: «Το πρόβλημα το οποίο υπήρξε είναι προσωρινό. Έχουν γίνει ενέργειες από το γραφείο της Πρόνοιας και έχουν σταλεί επιστολές σε όλες τι επιχειρήσεις εκ νέου όπως και σε όλους τους φορείς και περιμένουμε απάντηση για να ενισχύσουμε το Παντοπωλείο μας καθώς η λειτουργία του βασίζεται κυρίως στον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη .

Αυτό το οποίο επίσης έχει κυκλοφορήσει ότι δεν ενημερώσαμε τους συμπολίτες μας για την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου δεν είναι σωστό. Έχουμε αναρτήσει στην πόρτα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, από την πρώτη μέρα, μια ανακοίνωση που λέμε ότι θα παραμείνει κλειστό για λίγες μέρες. Με τον τρόπο αυτό μπορούσαν οι εμπλεκόμενοι να ενημερωθούν ή και ακόμη οι δικαιούχοι να πάρουν ένα τηλέφωνο στο γραφείο της Πρόνοιας για περισσότερες πληροφορίες».

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...