Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στον δήμο Μαραθώνα
Σύστημα δημοτικών ποδηλάτων κοινής χρήσης έχουν  στη διάθεσή τους πλέον οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου Μαραθώνα.
Το σύστημα  αποτελείται από δίκτυο τεσσάρων σταθμών ποδηλάτων ηλεκτρονικά αυτοματοποιημένων, στο Δημαρχείο Μαραθώνα, στη Παραλία Μαραθώνα, στο Δημοτικό  Κατάστημα Νέας Μάκρης και στην Παραλία Νέας Μάκρης.

Από τα συγκεκριμένα σημεία,  οι κάτοικοι και οι επισκέπτες  έχουν την ευχέρεια να παραλαμβάνουν και να χρησιμοποιούν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντας το σε κάποιο άλλο σημείο στάθμευσης έναντι συμβολικού αντιτίμου.


Η  παρέμβαση  χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο, χωρίς καμία επιβάρυνση του Δήμου, δίνει μια καλή ευκαιρία το ποδήλατο να μπει στη ζωή μας επιδιώκοντας την αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων που προκύπτουν από αυτό, με ευεργετικές επιπτώσεις όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για την υγεία μας.

Το Σύστημα των δημοτικών ποδηλάτων είναι ανοικτό για χρήση σε οποιονδήποτε κάτοικο ή επισκέπτη της πόλης μας, αρκεί να είναι 18 ετών και άνω. Η χρήση του κοινόχρηστου ποδηλάτου στο αρχικό του στάδιο είναι δωρεάν και δεν μπορεί να ξεπερνά τις 3 ώρες ημερησίως.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...