Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Γιορτή βιβλίου στο Πεδίο του Άρεως



Στο Πεδίο του Άρεως θα πραγματοποιηθεί η 36η Γιορτή Βιβλίου που διοργανώνει, από 24 Μαΐου έως 9 Ιουνίου, ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίων Αθηνών με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Στόχος της Γιορτής Βιβλίου είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες και για το λόγο αυτό θα συνεχιστεί για τρίτη χρονιά η προσπάθεια ενίσχυσης των βιβλιοθηκών της χώρας μας, με τη μεγάλη κοινωνική καμπάνια "ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΣ, ΧΑΡΙΣΕ ΜΕ!", σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2011 (στην 34η Γιορτή Βιβλίου) και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική, καθώς ακόμη και μετά τη λήξη της έκθεσης συνέχισαν να φέρνουν βιβλία στα γραφεία του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίων Αθήνας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι συγκεντρώθηκαν 3.000 βιβλία, τα οποία στάλθηκαν στις βιβλιοθήκες της Λέρου και των Λειψών.

Ο αριθμός των βιβλίων που συγκεντρώθηκαν το 2012 (στην 35η Γιορτή Βιβλίου), ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς δόθηκαν περίπου 15.000 βιβλία σε βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας.

Ο Οργανισμός συμμετέχει και φέτος στην 36η Γιορτή Βιβλίου με περίπτερο, όπου θα παρουσιάσει την εκδοτική του παραγωγή, που επικεντρώνεται στην ιστορία και στον πολιτισμό της Αθήνας, με στόχο την προβολή της διαχρονικής ιστορίας της.

Τις εκδόσεις του Οργανισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις προμηθεύονται, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου από το Βιβλιοπωλείο του στο Πνευματικό Κέντρο (Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 5284 808).

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...