Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Γεύματα Αλληλεγγύης στον δήμο Παύλου Μελά



ouzina_allileggis_3.jpg

Γεύμα αλληλεγγύης σε όσους αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των ημερών προσφέρει από την προηγούμενη βδομάδα ο δήμος Παύλου Μελά. Στο πρόγραμμα σίτισης έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής 100 περίπου πολίτες οι οποίοι προμηθεύονται καθημερινά μαγειρεμένο φαγητό.

 Η διάθεση των γευμάτων γίνεται από το εστιατόριο «Κιβωτός» (Κοι.Σ.Π.Ε.) που βρίσκεται μέσα στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης κάθε μεσημέρι (13:00-15:00).

Όλα τα τρόφιμα (φρούτα, τυρί, σαλατικά, ζυμαρικά, κρέατα και ζαρζαβατικά) ελέγχονται από τις υπηρεσίες του δήμου. Το πρόγραμμα σίτισης ολοκληρώνεται σε 2 χρόνια. Στην προσπάθεια αυτή κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου συμμετέχουν 3 μάγειρες οι οποίοι παρασκευάζουν τα τρόφιμα. Οι δικαιούχοι που μπορούν να ενταχθούν στη δράση καταγράφονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Με αφορμή την έναρξη των συσσιτίων ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος δήλωσε: «Όλοι έχουμε πληγεί από την οικονομική κρίση. Μειώσεις μισθών, ανεργία, ανασφάλεια για το μέλλον: το δικό μας, των παιδιών μας, των αγαπημένων μας. Ωστόσο, υπάρχουν συνάνθρωποί μας που στερούνται ακόμη και τα αυτονόητα. Για το λόγο αυτό ενδυναμώνουμε και αναπτύσσουμε καθημερινά το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης των Δυτικών συνοικιών. Στόχος του Δήμου είναι να μην υπάρχει κανένας κάτοικος της πόλης χωρίς ένα πιάτο φαγητό. Ας ενώσουμε λοιπόν όλοι τις δυνάμεις μας, στηρίζοντας και ενισχύοντας τα προγράμματα κοινωνικής στήριξης που ήδη υλοποιούνται».

Το πρόγραμμα σίτισης εντάσσεται στις δομές αντιμετώπισης της φτώχειας που πραγματοποιεί ο δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση Άρσις και τον κοινωνικό συνεταιρισμό ψυχικής υγείας Κοι.Σ.Π.Ε.

via




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...