Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Δωρεάν σινεμά κάθε Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας



Συνεχίζονται οι δωρεάν προβολές εξαιρετικών ταινιών στο αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου, στην καρδιά των Εξαρχείων και δίνουν χρώμα στα βράδια μας! 


Κάθε Τετάρτη, στις 21:00 λοιπόν, τα φώτα σβήνουν και η προβολή ξεκινά!


Αναλυτικό πρόγραμμα προβολών

7/9: Ο εγωϊστής γίγαντας (2013)

Ευαίσθητη, κοινωνική ταινία, με πικρό χιούμορ και ειλικρίνεια. Πρόκειται για μια οδυνηρή ιστορία ενηλικίωσης, με φόντο τη χρεοκοπημένη σε κάθε επίπεδο πραγματικότητα της Βόρειας Ευρώπης. Θεωρείται άξια μία από τις σπουδαιότερες βρετανικές ταινίες των τελευταίων χρόνων.

Υπόθεση

Σε μια πόλη στον Βορρά της Αγγλίας, ο έφηβος Άρμπορ αποβάλλεται από το σχολείο και αρχίζει να τριγυρνά στη γειτονιά μαζί με τον κολλητό του Σουίφτι, μαζεύοντας παλιοσίδερα και κλέβοντας καλώδια. Κάπως έτσι γνωρίζουν έναν ρακοσυλλέκτη της περιοχής και ξεκινούν να συμμετέχουν σε αυτοσχέδιες ιπποδρομίες δοκιμάζοντας τη φιλία τους και μπαίνοντας σε επικίνδυνα μονοπάτια.
Σκηνοθεσία: Κλίο Μπάρναρντ
Πρωταγωνιστούν: Κόνερ Τσάπμαν, Σον Τόμας, Σον Γκίλντερ
Διάρκεια: 91’

14/9: Δύο ημέρες, μία νύχτα (2014)

Η πιο συγκινητική ταινία των αδερφών Νταρντέν, είναι ένα λιτό κοινωνικό δράμα, με έντονο πολιτικό βλέμμα και υπέροχη σκηνοθεσία.

Υπόθεση

Η Σαντρά, μια εργαζόμενη μητέρα με επιβαρυμένη ψυχολογία, βρίσκεται λίγο πριν την απόλυσή της απένταντι με τους συναδέλφους της. Ο όρος της εργοδοσίας είναι οι 16 εργαζόμενοι να απαρνηθούν να λάβουν μπόνους έτσι ώστε η Σαντρά να κρατήσει τη θέση της. Έχει στη διάθεσή της ένα σαββατοκύριακο για να αλλάξουν γνώμη.
Σκηνοθεσία: Ζαν-Πιερ Νταρντέν & Λικ Νταρνέν
Πρωταγωνιστούν: Μάριον Κοτιγιάρ, Φαμπρίτσιο Ρονγκιόνε, Κατρίν Σαλέ
Διάρκεια: 95’

21/9: The Assailant (2009)

Η ταινία βασίζεται στην ζωή και τη δράση του Besouro Mangangá, ενός Βραζιλιάνου πολεμιστή Καποέιρα

Σκηνοθεσία: Ντανιέλ Τικόμιροφ Διάρκεια: 95’

28/9: Η Φωτογραφία (1986)

Πρόκειται για ένα νεοελληνικό δράμμα που αποτυπώνει με τρόπο γλαφυρό τα μελανά χρώματα της νεώτερης ελληνικής ιστορίας, έχοντας στο στόχαστρο κυρίως την δικτατορία, αφού τα δρώμενα λαμβάνουν χώρα στην Καστοριά των πρώτων χρόνων της Χούντας.

Υπόθεση

Ο Ηλίας υπηρετεί στο στρατό κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και περνάει δύσκολες ώρες καθώς χαρακτηρίζεται ως γιος κομουνιστή, που πολέμησε και σκοτώθηκε στον Εμφύλιο. Όταν πια απολύεται και επιστρέφει στην Καστοριά, δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι, οπότε μεταναστεύει στο Παρίσι. Επιβίωση, ψέματα, έρωτας πλέκουν μία πρωτότυπη ιστορία.
Σκηνοθεσία: Νίκος Παπατάκης
Διάρκεια: 102’

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...