Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

2.000 δέματα με ρούχα και τρόφιμα μοίρασε η Μητρόπολη Ξάνθης

Ανατολική Μακεδονία - Θράκη 2.000 δέματα με ρούχα και τρόφιμα μοίρασε η Μητρόπολη Ξάνθης

Περισσότερα από 2.000 δέματα τροφίμων και ρούχων μοίρασε η Μητρόπολη Ξάνθης τις ημέρες των γιορτών σε οικογένειες και άτομα που τα είχαν ανάγκη.

«Οι ημέρες αυτές απέδειξαν τις ευαισθησίες του λαού μας γιατί το κάλεσμα της Μητρόπολης υπήρξε μια συγκινητική ανταπόκριση και από οργανωμένους φορείς αλλά και από απλούς ανθρώπους» σημειώνει ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος εξηγεί πως «η εκκλησία θα παραμείνει αρωγός των πολιτών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ειδικά αυτή την περίοδο».

Ήδη η Τράπεζα της Αγάπης, το δωρεάν συσσίτιο της Μητρόπολης,προσφέρει περίπου 150 γεύματα την ημέρα σε άπορους συμπληρώνοντας φέτος 15 χρόνια λειτουργίας. «Ευχόμαστε βέβαια να ξεπεραστούν το προβλήματα και να μην υπάρχουν τόσες ανάγκες, αλλά εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα τους» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ.κ. Παντελεήμων. «Συγκινητική ήταν η κίνηση των σχολείων που συγκέντρωσαν χρήματα και τρόφιμα και τα φέρανε στο Τραπέζι της Αγάπης, στο Γηροκομείο και στο Ψυχολογικό Κέντρο. Τα σούπερ μάρκετ του τόπου μας, τα ζαχαροπλαστεία, η Ροδόπη όλοι συμμετείχαν κατά έναν συγκινητικό τρόπο ώστε αυτές τις ημέρες να μην λείψει από κανένα τραπέζι αυτά που είναι απαραίτητα» προσθέτει ο ίδιος.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...