Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

725 τόνοι τροφίμων σε 27.000 δικαιούχους στη Θεσσαλονίκη


Είκοσι επτά χιλιάδες άνθρωποι στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται να επωφεληθούν από τη δωρεάν διανομή 725 τόνων τροφίμων σε συλλόγους και φορείς, που ξεκίνησε σήμερα από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η διανομή γίνεται κάθε χρόνο ωστόσο φέτος, λόγω οικονομικής κρίσης, το ενδιαφέρον ήταν κατά πολύ αυξημένο ενώ τα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας «έπαιρναν φωτιά» από τον περασμένο Νοέμβριο καθώς οι σύλλογοι ζητούσαν να ενημερωθούν για τις ημερομηνίες διανομής των τροφίμων.

«Τα τρόφιμα θα παραλάβουν συνολικά μέχρι την Πέμπτη 59 σύλλογοι, οι οποίοι στη συνέχεια θα τα διανείμουν στα μέλη τους. Συνολικά θα επωφεληθούν 4.232 άτομα που σιτίζονται σε συσσίτια φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και γηροκομείων, 9.147 άπορα άτομα, παλιννοστούντες, μέλη συλλόγων ΑμΕΑ που εκπροσωπούνται από τους συλλόγους τους αλλά και 3.863 οικογένειες πολυτέκνων που εξυπηρετούνται από κοινωνικά παντοπωλεία και αντιπροσωπεύουν συνολικά 13.417 μέλη», εξηγεί ο γεωπόνος της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Μαυρουδής Γκιόσης.

Ο ίδιος εκτιμά ότι από πέρσι το ενδιαφέρον αυξήθηκε κατά 15% καθώς, όπως εκτιμά, υπέβαλαν φέτος αιτήσεις φορείς που κάνουν συσσίτια και δεν είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον νωρίτερα, όπως για παράδειγμα, οι τέσσερις μητροπόλεις του νομού. Παρ όλα αυτά, οι ποσότητες των τροφίμων είναι συγκεκριμένες κάθε χρόνο καθώς το πλαφόν της δαπάνης που ορίζεται από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα είναι 30 εκατομμύρια ευρώ για όλη την Ελλάδα. «Οι ποσότητες των τροφίμων είναι συγκεκριμένες, συνεπώς όσο περισσότεροι φορείς εκδηλώνουν ενδιαφέρον τόσο μειώνεται η ποσότητα των τροφίμων που δικαιούται κάθε άτομο», προσθέτει.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...