Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ρεκόρ επισκεψιμότητας για το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου


Ρεκόρ επισκεψιμότητας σημείωσε το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, καθώς την χρονιά που μας πέρασε 27.700 άνθρωποι κάθε ηλικίας, αλλά και διαφορετικών εθνικοτήτων απόλαυσαν τα εκθέματά του.


Σύμφωνα με τους υπεύθυνους αυτό οφείλεται στην μικρή «Φεραία», το κεντρικό πρόσωπο της έκθεσης αλλά και του εκπαιδευτικού προγράμματος που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο Μουσείο, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Επίσης θεωρούν σημαντικό το γεγονός ότι πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες περιοδικές εκθέσεις, καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τέλος το σύστημα αυτόματης ξενάγησης στην ελληνική και στην αγγλική που εγκαταστάθηκε στη νέα πτέρυγα και το πρωτοποριακό πρόγραμμα εικονικής περιήγησης «iMuse» που προσφέρεται δωρεάν στους επισκέπτες του Μουσείου του Βόλου βοήθησαν αρκετά ώστε να γίνει νούμερο ένα προορισμός!

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, διότι το Μουσείο αποτελεί έναν πολύ αγαπητό προορισμό για όλους τους επισκέπτες, είτε για οργανωμένες ομάδες, είτε για φιλοξενούμενους, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή μας στο πλαίσιο προγραμμάτων, είτε από τον Δήμο, είτε από φορείς, είτε από σχολεία» αναφέρει  ο κ. Χαράλαμπος Ιντζεσίλογλου, προϊστάμενος τμήματος Μουσείων της ΙΓ′ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...