Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Δράσεις για την Ελλάδα από την ΑΗΕΡΑ

Πρωτοβουλία για την ανακούφιση των Ελλήνων που μαστίζονται από την οικονομική κρίση, έχει αναλάβει η Ελληνοαμερικανική Ένωση AHEPA, η οποία αριθμεί περισσότερα από τρία εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ελληνικής υπηρεσίας της «Φωνής της Αμερικής», τα μέλη της AHEPA, που έχει την έδρα της στην Ουάσιγκτον, έχουν επαφές με ιδιώτες και συνεταιρισμούς για την δωρεά ιατρικού εξοπλισμού, ενώ συνεργάζονται με τη IOCC (Διεθνείς Ορθόδοξες Διακονίες) για την συγκέντρωση ιατρικών προμηθειών και τροφίμων.

Για το λόγο αυτό έχει ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό για την κατάθεση χρημάτων, ενώ έχει έρθει σε επαφή με όλες τις άλλες ελληνοαμερικανικές οργανώσεις, με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών τους. Έχει, επίσης, κινητοποιήσει τα εκατοντάδες παραρτήματά της στις ΗΠΑ και ήδη μόνο ένα από αυτά, στη Βόρεια Καρολίνα, απέστειλε δωρεά πέντε χιλιάδων δολαρίων.

Ταυτόχρονα, τα παραρτήματα της οργάνωσης στην Ελλάδα έχουν προχωρήσει σε πιο στοχευμένες δωρεές. Μεταξύ άλλων, δύο παραρτήματα της AHEPA προσέφεραν ιατρικό εξοπλισμό σε νοσοκομεία της Κρήτης, ενώ προσφέρθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», στην Αθήνα και AΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη.
Σε άλλες περιοχές προσέφεραν πετρέλαιο θέρμανσης και τρόφιμα σε άπορους, ενώ οι γιατροί-μέλη της AHEPA, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν σε όσους έχουν ανάγκη.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, οι δράσεις αυτές, που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2011, δεν είναι αρκετές, γι΄ αυτό και η οργάνωση συνεχίζει τις προσπάθειές της, με την ελπίδα να προσφέρει ανακούφιση και φροντίδα σε όσους την έχουν ανάγκη, τις δύσκολες αυτές ώρες που περνάει η Ελλάδα.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...