Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΠΟΙΖΩ: Έναρξη λειτουρίας ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης


Αρχίζει η  τακτική λειτουργία των ομάδων συμβουλευτικής-ψυχολογικής υποστήριξης των υπερχρεωμένων μελών της ΕΚΠΟΙΖΩ, με την ανεκτίμητη βοήθεια των ψυχολόγων-ψυχιάτρων και κοινωνικών λειτουργών που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση  για εθελοντική παροχή των υπηρεσιών τους.
Τόσο η δική τους ανταπόκριση, όσο και των μελών που δήλωσαν συμμετοχή, επιβεβαιώνει την μεγάλη κοινωνική ανάγκη δωρεάν παροχής τέτοιων υπηρεσιών και δικαιώνει την πρωτοβουλία της ΕΚΠΟΙΖΩ, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην Θεσσαλονίκη, όπου την ευθύνη των ομάδων αναλαμβάνει το τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης  των Γιατρών του Κόσμου.

Σύντομα, η δράση αυτή θα επεκταθεί και στο Παράρτημα της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα.

Στόχος της ΕΚΠΟΙΖΩ είναι να δημιουργήσει ένα ευρύτερο δίκτυο παροχής συμβουλευτικής-ψυχολογικής υποστήριξης με την συνδρομή όσων προθυμοποιούνται να βοηθήσουν, αντιλαμβανόμενοι τις  συχνά αδιέξοδες καταστάσεις  που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία σήμερα.

Το περιεχόμενο των ομάδων δεν είναι αυστηρά προσδιορισμένο εκ των προτέρων, αλλά θα διαμορφωθεί με βάση τις ανάγκες που θα διαπιστώνονται στην πορεία λειτουργίας τους.

Φιλοδοξία της ΕΚΠΟΙΖΩ είναι, οι ομάδες αυτές, πέρα από τον συμβουλευτικό τους ρόλο, να αποτελέσουν και ομάδες ανταλλαγής πληροφοριών χρήσιμων στην καθημερινή ζωή, ομάδες αλληλοϋποστήριξης, συμμετοχής σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης  και σημείο αναφοράς των μετεχόντων.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ  αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια τους Γιατρούς του Κόσμου Θεσσαλονίκης και τους ανεξάρτητους εθελοντές ψυχολόγους-ψυχίατρους  της Αθήνας, που έχοντας συνείδηση των αναγκών, συμβάλλουν μοναδικά στην πραγματοποίηση αυτής της δράσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ κάθε Τετάρτη 3-5 μ.μ.  στο τηλ. 210-3304444 πληκτρολογώντας τα εσωτ. 106-107 (υπεύθυνες κ. Μικαέλα Χριστοδούλου και Λίλα Λιναρδάτου).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...