Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Εύκολη, γρήγορη κι οικονομική σπιτική μερέντα


Σπιτική άρα υγιεινή λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους. Απολαύστε οικονομικά!

ΥΛΙΚΑ

80 γρ. κακάο
180 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. βιτάμ
1 ζαχαρούχο γάλα
τριμμένο φουντούκι (προαιρετικά)

Στην πράξη:

Κοσκινίζουμε πολύ καλά το κακάο με την ζάχαρη άχνη.
Ζεσταίνουμε το βιτάμ να λιώσει, όχι να «κάψει» όμως.
Χτυπάμε πολύ καλά το βιτάμ με την ζάχαρη και το κακάο.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Αν θέλουμε να προσθέσουμε φουντούκια, πρέπει να τα χτυπήσουμε πολύ καλά στο μούλτι, να γίνουν «αλοιφή», πριν τα προσθέσουμε στο μείγμα μας.
Αδειάζουμε την μερέντα σε βαζάκια.
Την διατηρούμε στο ψυγείο.
Λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε, την βγάζουμε από το ψυγείο να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.

ΤΙΡ: Το πόσο γλυκιά θέλετε την μερέντα, είναι τελείως υποκειμενικό θέμα.
Αν την προτιμάτε πιο γλυκιά, αυξήστε την ποσότητα της ζάχαρης.

Καλή επιτυχία

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...