Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με ελεύθερη είσοδο στο «Βρυσάκι»


Η 27η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και για δεύτερη χρονιά, η Αθηναϊκή Μυθοποιία διοργανώνει στο χώρο Tέχνης και Δράσης «Βρυσάκι» εκδηλώσεις σε ένα ποικίλο πρόγραμμα που περιλαμβάνει παραστάσεις, performances, συζητήσεις, μουσική, συναντήσεις και θεατρικές εκπλήξεις.


Την αρχή θα κάνει την Κυριακή στις 6μ.μ, η συζήτηση με θέμα «Το Μπουλβαρ μέσα στον χρόνο», με επίσημη ομιλήτρια τη Σοφία Φιλιππίδου και εισηγητή τον Κωνσταντίνο Κωστογιαννόπουλο ενώ θα ακολουθήσει η παράσταση «Synopsis» σε σύλληψη και εκτέλεση της Αννίτας Καπουσίζη.

Τα «παρασκηνιΚά» θα ξεκινήσουν στις 8μ.μ, με την ομάδα Αλλαχού να δίνει μία χοροθεατρική διάσταση στη μέρα, ενώ στις 9μ.μ η χορογράφος και χορεύτρια Γιώτα Πεκλάρη θα εκτελέσει τη δική της «Viva Sevilla».

Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, την έναρξη της συζήτησης για τα «100 χρόνια από το θάνατο του Στρίνμπεργκ», θα κάνει στις 6μ.μ, η εισηγήτρια Αννίτα Καπουσίζη παραχωρώντας το λόγο στον επίσημο ομιλητή Περικλή Μουστάκη. Στις 7.30 μ.μ ένα performance σε σκηνοθεσία Χρήστου Καρανάτση και A.M.P με τίτλο «Η γυναίκα που δραπέτευσε από το μήνυμα» θα διαρκέσει μία ώρα για να συνεχίσει έπειτα η «Synopsis». Η παράσταση «Being», σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου και Μάρκου Σαρρή, θα ξεκινήσει στις 9μ.μ με τους Μπάμπη Γαλιατσάτο, Γιώτα Πεκλάρη και Κώστα Σπυρόπουλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Τελευταία ημέρα εκδηλώσεων η Τρίτη 27 Μαρτίου, όπου στο πλαίσιο της συζήτησης «Το θέατρο σε περίοδο κρίσης: μία συζήτηση για το πολιτικό θέατρο σήμερα» η ηθοποιός Τιτίκα Βλαχοπούλου θα διαβάσει το μήνυμα της παγκόσμιας ημέρας θεάτρου, που φέτος έχει γράψει ο Τζον Μάλκοβιτς. Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο Μιχάλης Παλίλης ενώ επίσημος ομιλητής ο Γιώργος Αμυράς. Μετά το τέλος της συζήτησης ακολουθούν οι παραστάσεις «Synopsis» στις 7.30 και «Οι σημειώσεις ενός τρελού» του Λ.Τολστόι στις 8.30 μ.μ, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Αποστόλη Ψαρρού. Η βραδιά, αλλά και οι τριήμερες εκδηλώσεις για το θέατρο, θα κλείσει με ένα πάρτυ γεμάτο μουσική και τραγούδια από το θέατρο, τον κινηματογράφο και όχι μόνο. Στο πιάνο θα βρίσκεται ο συνθέτης και μουσικός Σάκης Βαργεμτζίδης, τον οποίο θα συνοδεύει ερμηνευτικά η Νέλλη Βαβάσικου, με guests τη σοπράνο Μαρία Ανδρικοπούλου και το σκηνοθέτη και ηθοποιό Μιχάλη Παλίλη. Πληροφορίες: Κυριακή 25, Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Μαρτίου από τις 6.μ.μ., είσοδος ελεύθερη , www.vryssaki.gr , vryssaki@synthesis.gr , Χώρος Τέχνης και Δράσης «Βρυσάκι», Βρυσακίου 17, Μοναστηράκι. τηλ. 210-3210179.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...