Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Δενδροφύτευση στο δήμο Παύλου Μελά

Δενδροφύτευση στο δήμο Παύλου Μελά

Δενδροφύτευση σε έκταση 7 στρεμμάτων διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 11 Μαρτίου στις 10:00, ο δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με φορείς της πόλης. Στη διάρκεια της μεγάλης δενδροφύτευσης στην αναδασωτέα περιοχή της Ευκαρπίας, πρόκειται να φυτευτούν 2000 πλατύφυλλα ιθαγενή δένδρα (όπως δρυς χνοώδης, κελτίς, κουμαριά, κουτσουπιά, κότινος, κρανιά, μουριά, φτελιά, συκιά κ.α).

Στόχος είναι η θωράκιση εντός περιαστικό δάσος, που θα θωρακίσει την πόλη  και θα απαντήσει στα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα των Δυτικών Συνοικιών.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος καλεί τους φορείς, τα σχολεία, τους εθελοντές να συμμετέχουν και να ενεργοποιηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή:

Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης, Ένωση εκπαιδευτικών-μαθητών για το περιβάλλον (στο πλαίσιο του Ευρωπαικού προγράμματος Grundvig,<Forest for All/all for forest>), ΠΡΟΤΕΚΤΑ, Ακρίτες του Πόντου, 1ο Δημοτικό Ευκαρπίας, 4ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, 6ο Δημοτικό Σταυρούπολης, Εργαζόμενοι ΤΙΤΑΝ, 24ο Δημοτικό Ευόσμου, 3ο Λύκειο Πολίχνης, ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Κορδελιού, 1ο Γυμνάσιο Κορδελιού κ.λ.π.

Οι προσυναντήσεις για τη μεταφορά με λεωφορεία στον τόπο Δενδροφύτευσης θα γίνουν:
- στις 10.00 π.μ. και 11.00 π.μ. στο Δημαρχείο Σταυρούπολης,
- στις 10.00 π.μ. και 11.00 π.μ. στο Δημαρχείο Πολίχνης
- στις 10.15 π.μ., 10.30 π.μ. και 11.15 στην Πλατεία Δημοκρατίας στην Ευκαρπία.
- στις 09.45 π.μ. από το Άγαλμα του Βενιζέλου και θα επιστρέψει στις 12.00 μ.μ. με λεωφορείο από τους Φίλους του Πρασίνου Θεσσαλονίκης.

 Όποιος θέλει να έρθει με δικό του όχημα ακολουθεί το δρόμο της Ευκαρπίας προς Φίλυρο, όπως φαίνεται στο χάρτη. Αν έχετε δικά σας εργαλεία παρακαλούμε να τα φέρετε μαζί σας.

 Δήλωση συμμετοχής Τηλ. 2313302351

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...