Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Κοινωνικό φροντιστήριο στα Μέγαρα

http://1.bp.blogspot.com/-87162Or1q-A/T2Gh8DKsSXI/AAAAAAAAArc/TsiTFhqSgog/s320/444444.jpg

Ο Δήμος Μεγαρέων προχώρησε στην ίδρυση Κοινωνικού Φροντιστηρίου με σκοπό τη διασφάλιση ίσης μεταχείρισης στην παιδεία και τη δια βίου μάθηση για όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Ο Δήμος συμμερίζεται ότι κάτω από το δυσβάσταχτο οικονομικό καθεστώς το οποίο βιώνουμε, η πιο πληγείσα τάξη είναι αυτή των απόρων και ευπαθών ατόμων, τα οποία αυτή τη στιγμή ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Για τον λόγο αυτό, προκειμένου να αποδείξει εμπράκτως την ευαισθησία του προσφέρει δυνατότητα ενισχυτικής φροντιστηριακής διδασκαλίας σε μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν ανάγκη αλλά δεν μπορούν να δαπανήσουν χρήματα για την διεκδίκηση εισαγωγής τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Γι’ αυτό, όσοι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ήθελαν να λάβουν αυτήν την βοήθεια από τον Δήμο καλούνται να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Δημάρχου προκειμένου να ενημερωθούν και να δηλώσουν συμμετοχή.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την τοποθέτηση του Δημάρχου σχετικά με το θέμα αυτό, η επιλογή των μαθητών θα γίνει σύμφωνα με συγκεκριμένα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που θα αποδεικνύουν την αδυναμία των παιδιών αυτών να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες ενός ιδιωτικού φροντιστηρίου.

Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί τόσο στα Μέγαρα όσο και στη Νέα Πέραμο.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...