Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ελληνικό social network από φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών


Μία προσπάθεια ενός ελληνικού κοινωνικού δικτύου έχουν ξεκινήσει φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών με το όνομα Graphmylife.

Πρόκειται για ένα social network, στο οποίο ο καθένας μας θα μπορεί να κάνει το γράφημα της ζωής, του μέσα σε κάποια χρονικά διαστήματα τα οποία με ένα όνομα θα περιγράφουν μια περίοδο της ζωής μας (πχ. παιδική ηλικία).

Με λίγα λόγια λοιπόν ο χρήστης για πρώτη φορά θα φτιάχνει μόνος του τα «up’s & down’s» της ζωής του, σε ένα γράφημα το οποίο θα το φτιάχνει ο ίδιος με διαδραστικά μικρά εργαλεία. Πάνω στο γράφημα ο κάθε χρήστης θα μπορεί να κάνει «Pin» κάποια γεγονότα για αυτόν, καθώς και σημαντικά πράγματα που θα χαρακτηρίζουν την καμπή του γραφήματος (πχ. εικόνες, βίντεο, ημερομηνίες). Τέλος οι χρήστες με κοινά βιώματα και καταστάσεις, θα μπορούν να ενώσουν τα γραφήματα του δημιουργώντας έτσι το «social πλέγμα τους» από γραφήματα.

Το μότο του κοινωνικού δικτύου graphmylife είναι: «Take your network back in your hands …. Just Graph it! Αυτή την στιγμή το project έχει ξεκινήσει στο κομμάτι του προγραμματισμού και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του, το καλοκαίρι του 2012!

Σύμφωνα με το neolaia.gr, οι εμπνευστές της πρωτότυπης ιδέας που στόχο έχει να σαρώσει το διαδίκτυο και τους οπαδούς των κοινωνικών δικτύων, είναι οι Γιώργος Χατζήπαπας, Γιώργος Σπανός και Θάνος Τουρίκας. Το νεανικό δίκτυο διαθέτει ήδη σελίδα στο Facebook και αναμένει τα δικά σας like.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...