Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Δίκτυο εθελοντών προσφέρει επί 45 χρόνια στην Αττική


Ακόμα πιο δυνατά, δίνοντας έτσι την δική της απάντηση στην πολύ δύσκολη οικονομικά εποχή και αντιστεκόμενη με μεγαλύτερο σθένος, συνεχίζει αυτό το έργο που ξεκίνησε εδώ και 45 χρόνια ομάδα εθελοντών που συνθέτει ένα σημαντικό δίκτυο αλληλεγγύης.

Παρ’ ότι ένας από τους εθελοντές αντιμετώπισε πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειάστηκε μετά από λεπτή επέμβαση να παραμείνει επί 15 μέρες στην εντατική, από την πρώτη κιόλας στιγμή που πήρε το εξιτήριο συνέχισε την δράση προσφοράς σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με το μεγαλείο της ψυχικής δύναμης στην υπηρεσία του εθελοντισμού.

Το δίκτυο αλληλεγγύης για το οποίο αναφερόμαστε συνεχίζει με μεγαλύτερη διάθεση αυτό που κάνει εδώ και 45 χρόνια όλες τις ημέρες του χρόνου, ενώ φυσικά το ίδιο έπραξε και αυτό το Πάσχα. Σε ένα ταπεινό σπίτι στο Γαλάτσι συγκεντρώθηκαν, όπως και συγκεντρώνονται κάθε φορά, τρόφιμα, ρούχα, γάλατα, βασικά είδη διατροφής, αντικείμενα τα οποία διανέμονται σε άπορες οικογένειες της Αττικής.

Το αθόρυβο αλλά ιδιαίτερα δημιουργικό έργο αυτής της ομάδας αλληλεγγύης ανακάλυψε σε αποκλειστικό ρεπορτάζ το κανάλι SUNNY CHANNEL. Μάλιστα το ρεπορτάζ αυτό στάθηκε ευχάριστη αφορμή στο να διαδοθεί αυτή η προσπάθεια, αλλά και να ευαισθητοποιήσει κι άλλους συνανθρώπους μας από πολλές περιοχές της Αττικής και ολόκληρης της Ελλάδας.

Έτσι, στο συγκεκριμένο δίκτυο αλληλεγγύης εστάλησαν κι άλλα κουτιά με τρόφιμα, ρούχα και πράγματα που αμέσως δόθηκαν σε οικογένειες που τα είχαν ανάγκη. Το συγκεκριμένο δίκτυο λειτουργεί με φοβερό προγραμματισμό, αφού έχει καταγράψει από πριν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οικογένειες και φροντίζει να παραλάβουν άμεσα την υλική βοήθεια αυτές που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Στην προσπάθεια των ημερών του Πάσχα, συμμετείχαν και μαθητές από το Τοσίτσειο Αρσάκειο Εκάλης.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...