Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Στον αγώνα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας ο ελληνισμός της διασποράς


Στη σταδιακή ανασυγκρότηση της Ελλάδας αποσκοπεί πρωτοβουλία που ανέλαβαν ομογενείς επιστήμονες, νέοι και νέες της δεύτερης γενιάς στη Μελβούρνη.

Πρόκειται για την «Ελληνική Δημοκρατική Πρωτοβουλία» για τον ελληνισμό που στοχεύει στη «Διαφάνεια και την Κοινωνική Δικαιοσύνη» και είναι μια παγκόσμια ελληνική μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε από Έλληνες της διασποράς και επιδιώκει να συμβάλει στη λήψη κοινών πρωτοβουλιών για:

1. Τη δημιουργία ενός ανοιχτού και γόνιμου πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου και ακτιβισμού που θα αναζητεί και θα προβάλλει εναλλακτικές λύσεις στο σημερινό αδιέξοδο και στα προβλήματα που μαστίζουν τον ελληνισμό και την ανθρωπότητα.

2. Την ενότητα, δικτύωση και άμεση δραστηριοποίηση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων του ελληνισμού.

3. Την καταπολέμηση της διαφθοράς, την εξυγίανση του πολιτικού και οικονομικού συστήματος, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα εθνικά θέματα και την οικολογία.

O σκοπός της οργάνωσης, όπως λένε οι ιδρυτές της, είναι να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της Ελλάδας και στην πάταξη της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας.

Η οργάνωση πιστεύει πως μια πραγματική εθνική ανασυγκρότηση πρέπει να εμπνέει και να κινητοποιεί τις οικουμενικές δυνάμεις του ελληνισμού και ότι ο ελληνισμός της διασποράς πρέπει να αποτελεί κύτταρο αναδημιουργίας της Ελλάδας, να έχει ενεργό συμμετοχή, να προβάλει καινοτόμες ιδέες, νέα οράματα και ένα νέο είδος πολιτικής νοοτροπίας και συμπεριφοράς που θα προσδίδει στην Ελλάδα νέα ελπίδα και νέα προοπτική.

Η «Ελληνική Δημοκρατική Πρωτοβουλία» ξεκινά ομιλίες σε όλη την Αυστραλία, με πρώτη στάση τη Μελβούρνη αύριο στην Πολιτειακή Βιβλιοθήκη Βικτώριας και το Μάιο 2012 στο Σίδνεϋ και την Αδελαΐδα.
Το θέμα της πρώτης ομιλίας είναι «Η Ελλάδα και το Χρέος: Το Νέο Μνημόνιο (ΙΙ) και η Ανάγκη Ριζοσπαστικών Αλλαγών» και ομιλητής είναι ο εκ των ιδρυτών της Βασίλης Γιαβρής, δικηγόρος & πολιτικός επιστήμονας.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...