Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Ο Αρκτούρος πάει Σέιχ Σου
Ο Αρκτούρος στο πλαίσιο της διεθνούς εθελοντικής καμπάνιας Let’s Do It καθαρίζει από σκουπίδια το χώρο δασικής αναψυχής στην περιοχή Μπαρμπαγιώργης (μετά τον κόμβο Επταπυργίου). Ζητάνε τη συμμετοχή όλων μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ραντεβού την Κυριακή, 29 Απριλίου, στις 9.30 πμ. στο Λευκό Πύργο για μεταφορά με λεωφορείο και στις 10.00 πμ στο χώρο στάθμευσης μετά τον κόμβο του Επταπυργίου.

Η συσσώρευση απορριμμάτων αποτελεί πηγή μόλυνσης και είναι μια από τις βασικότερες αιτίες πυρκαγιάς στα δάση. Το περιαστικό δάσος είναι η μοναδική πηγή παραγωγής οξυγόνου στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ας μην το αγνοούμε! Είναι καθήκον μας να το φροντίσουμε.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υλοποιεί καθαρισμούς και φυτεύσεις σε δάση σε όλη την Ελλάδα από το 1997. Μέχρι σήμερα έχουν φυτευθεί περισσότερα από 150.000 δέντρα από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Τα τελευταία 4 χρόνια σε οργανωμένους καθαρισμούς του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έχουν απομακρυνθεί περισσότεροι από 3.5 τόνοι σκουπιδιών και 10 τόνοι οργανικής ύλης!

Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μπείτε στο: www.letsdoitgreece.org (απευθείας http://sites.google.com/site/letsdoitgreece/participation )

 Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2310 555920/ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

*Το Let’s Do It ξεκίνησε το 2008 στην Εσθονία και είχε στόχο να καθαριστεί μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια με τη βοήθεια εθελοντών. Στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις.

Από τότε το Let's Do It εξαπλώθηκε παγκοσμίως και κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον. Φέτος το Let’s Do It διοργανώνεται και στην Ελλάδα με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής ''Ώρα για Δράση''.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...