Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Τρόποι για να ανακυκλώσετε το φθαρμένο τζιν σας




Ένα φθαρμένο τζιν μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο υλικό στα χέρια ενός εφευρετικού ανθρώπου. Φτιάχνουμε θήκη για σημειωματάριο στο ψυγείο και εξώφυλλο για βιβλία και ημερολόγια.

Θήκη για σημειωματάριο στο ψυγείο
Αυτές οι σκληρές τσέπες τζιν αντέχουν πολύ περισσότερο από ίδια τα παντελόνια, όταν τις ανακυκλώνετε σε πρακτικές και όμορφες τσέπες - μαγνητάκια.  Κολλήστε μία στο ψυγείο για να αποθηκεύσετε σημειωματάκια και ένα μολύβι για να σημειώνετε γρήγορες υπενθυμίσεις. Φτιάξτε μία άλλη για να αποθηκεύσετε τα κουπόνια σας.

Υλικά:

Τσέπες τζιν κομμένες από παλιά τζιν παντελόνια
Μπογιά για ύφασμα
Κομμάτια δαντέλας
Λουλούδια από κορδέλα (προαιρετικά)
Μαγνήτης για ψυγείο
Κόλλα για χειροτεχνίες

Οδηγίες:

1. Κόψτε προσεκτικά τις τσέπες από το τζιν.

2. Ξεκινώντας και τελειώνοντας στο πίσω μέρος, κολλήστε ένα κομμάτι δαντέλας στο πάνω μέρος της τσέπης.

3. Εάν θέλετε, κολλήστε από ένα λουλούδι-κορδέλα σε κάθε μία από τις πάνω γωνίες.

4. Γράψτε «Κουπόνια» ή «Σημειώσεις» ή οτιδήποτε εσείς θέλετε στο μπροστινό μέρος με μπογιά για ύφασμα, ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνονται από τον κατασκευαστή της μπογιάς.

5. Στερεώστε με κόλλα έναν μαγνήτη στο πίσω μέρος κάθε τσέπης και κολλήστε τα μαγνητάκια σας στο ψυγείο.

Εξώφυλλο για ημερολόγιο
Αυτή η χειροτεχνία είναι ευχάριστη, και αποτελεί ένα πολύ ωραίο χειροποίητο δώρο για ένα κορίτσι που κρατά ημερολόγιο.

Υλικά:

Ένα μπατζάκι από παλιό τζιν παντελόνι
Περίπου 8 εκατοστά από τη περιοχή της ζώνης του τζιν, που να περιέχουν το κουμπί και την κουμπότρυπα
Μια τσέπη από τζιν
Μπογιά για ύφασμα
Ένα ημερολόγιο (βιβλιαράκι)
Κόλλα

Οδηγίες:

1. Θα χρειαστείτε ένα κομμάτι τζιν, κομμένο από το πάνω μέρος ενός μπατζακιού από παλιό τζιν παντελόνι. Πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο από το ημερολόγιο που θα καλύψετε. Αφού κόψετε ένα κομμάτι κατάλληλου μεγέθους, κόψτε το μπατζάκι κοντά στην εσωτερική ραφή και απλώστε το.

2. Απλώστε το ημερολόγιο έτσι ώστε η ράχη του βιβλίου να βρίσκεται πάνω στη ραφή που έχετε αφήσει στο μπατζάκι. Κόψτε το τζιν γύρω από το βιβλίο, αφήνοντας περίπου 1,5 εκατοστό γύρω γύρω για να διπλωθεί προς τα μέσα.
3. Διπλώστε προς τα μέσα τις άκρες του τζιν και κολλήστε τες στο μέσα μέρος του εξώφυλλου του ημερολογίου (περίπου όπως θα τυλίγατε ένα δώρο). Κόψτε δύο μικρές σχισμές κοντά στην ραφή, και στις δύο άκρες. Αυτό θα σας επιτρέψει να διπλώσετε ωραία τις άκρες. Κολλήστε και την περιοχή της ραφής.
4. Κολλήστε την πρώτη και την τελευταία σελίδα του ημερολογίου στο εξώφυλλο, ώστε να καλύπτουν τις άκρες του τζιν που βρίσκονται στη μέσα μεριά του βιβλίου.
5.Κολλήστε μια τζιν τσέπη μπροστά,, αφήνοντας το πάνω μέρος ανοιχτό για μολύβι ή στυλό. Ζωγραφίστε ένα λουλούδι ή άλλο σχέδιο χρησιμοποιώντας μπογιά για ύφασμα.

6. Αν υπάρχει κούμπωμα στο ημερολόγιο, κόψτε το. Μπορεί να χρειαστεί να πειραματιστείτε λίγο με την θέση του κουμπιού και της κουμπότρυπας ώστε το βιβλίο να κουμπώνει εύκολα. Κολλήστε το κουμπί, συν ένα μικρό μέρος από την περιοχή της ζώνης του τζιν, στο μπροστά μέρος του ημερολογίου. Κολλήστε την κουμπότρυπα, συν ένα μέρος από την περιοχή της ζώνης του τζιν, στο πίσω μέρος του ημερολογίου.

7. Κουμπώστε το ημερολόγιο και το δωράκι σας είναι έτοιμο.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...