Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Φάρμακα της φύσης


Για να μην παίρνετε με το παραμικρό φάρμακα, αφού η φύση έχει προνοήσει για εσάς. Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές που μπορεί να φανούν χρήσιμες.

Μέντα: Τα φύλλα και το αιθέριο έλαιό της χορηγούνται για την καταπολέμηση της ημικρανίας. Βράζετε δύο κουταλιές φύλλα σε 500 γραμμάρια βραστό νερό και πίνετε 1-4 κούπες την ημέρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι γυναίκες που θηλάζουν δεν πρέπει να την καταναλώνουν, καθώς σταματάει την παραγωγή γάλακτος.

Χαμομήλι: Βράστε μία πρέζα χαμομήλι σε μία κούπα νερό, σουρώστε το και καθαρίστε ερεθισμένο δέρμα ή κάντε στοματικές πλύσεις, καθώς έχει αντιφλεγμονώδη, αντισηπτική και ηρεμιστική δράση.

Μπορείτε και να το πιείτε (1 κουταλάκι χαμομήλι σε 1 κούπα ζεστό νερό), αν έχετε πυρετό, πονόλαιμο, πονάει το στομάχι σας, έχετε τάση για εμετό ή κράμπες λόγω περιόδου.

Λεμονιά: Ο χυμός του λεμονιού έχει αντισηπτική δράση και δρα κατά του κρυολογήματος. Η σπιτική λεμονάδα (ένα μέρος λεμονιού και τρία μέρη νερού) διώχνει τον πονοκέφαλο. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει κι ένα αφέψημα από τα φύλλα και τα άνθη της πορτοκαλιάς.

Λεβάντα: Κάντε κομπρέσες στο μέτωπο και τον αυχένα με αιθέριο έλαιο λεβάντας για να αντιμετωπίσετε την ηλίαση ή βάλτε 4-5 σταγόνες λεβάντας πάνω σε πληγές και εγκαύματα για να τα θεραπεύσετε.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...