Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ποδηλατόδρομος και δωρεάν ποδήλατα στη Ναύπακτο


Εγκαινιάζοντας την περασμένη Δευτέρα τη λειτουργία του ποδηλατοδρόμου στην Ναυπάκτο συνολικού μήκους 5,5 χιλιομέτρων, ο δήμος προσέφερε στους κατοίκους 320 ποδήλατα ειδικής κατασκευής για κίνηση στην πόλη, κατάλληλα και για άνδρες και για γυναίκες.
Παράλληλα τέθηκε σε λειτουργία και ο δικτυακός τόπος http://www.nafpaktosbikes.gr/ για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από το ποδήλατο.

«Η Ναύπακτος αλλάζει. Γίνεται μια σύγχρονη πόλη που παρέχει πλέον τη δυνατότητα μετακίνησης με το πιο οικολογικό μέσο. Με τη λειτουργία του ποδηλατόδρομου ένα μεγάλο έργο γίνεται πράξη και αποδίδεται στους πολίτες και τους επισκέπτες. Με τον ποδηλατόδρομο ενοποιείται το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης με τα δύο παραλιακά μέτωπα της Ψανής και του Γριμπόβου, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας», ανέφερε ο δήμαρχος Ναυπάκτου, Θανάσης Παπαθανάσης.

Περισσότερες από 600 αιτήσεις υποβλήθηκαν από κατοίκους προκειμένου να τους προσφερθούν ένα από τα ποδήλατα δωρεάν για δύο μήνες. Στη συνέχεια τα ποδήλατα επιστρέφονται και παραχωρούνται σε άλλους κατοίκους.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...