Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

17.863 θέσεις σε πέντε ξενοδοχειακούς κολοσσούς


Είναι πέντε από τους μεγαλύτερους και γνωστότερους ξενοδοχειακούς ομίλους σε όλον τον κόσμο. Ξενοδοχεία τους βρίσκονται απ' άκρη σε άκρη της Γης, προσφέροντας τις πολυτελείς υπηρεσίες τους σε χιλιάδες πελάτες.
Χιλιάδες, όμως, είναι και οι κενές θέσεις εργασίας που προκηρύσσουν, και οι οποίες αφορούν άτομα που ειδικεύονται στον τουριστικό κλάδο, όπως ρεσεψιονίστ, καμαριέρες, μάγειρες, γυμναστές κ.λπ., αλλά και άτομα με εξειδίκευση σε τομείς όπως το μάνατζμεντ, οι πωλήσεις, η διαχείριση ανθρώπινων πόρων, τα οικονομικά κ.ά. Ακολουθεί η παρουσίαση των ξενοδοχειακών «κολοσσών» και μια σύντομη σκιαγράφηση των 17.863 «ανοιχτών» θέσεων εργασίας τους: Η πλειονότητα των θέσεων αφορά ρεσεψιονίστ, καμαριέρες, μάγειρες, γυμναστές και οικονομικά στελέχη

Intercontinental Hotel Group - 1.811 θέσεις

Την πρώτη θέση στη λίστα με τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους ανά τον κόσμο κατέχει από το 2004 το Intercontinental Hotel Group.

O αριθμός των δωματίων των ξενοδοχείων του αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια κατά 6% ετησίως, κυρίως χάρη στην εξάπλωση των Holiday Inn Express και των Crowne Plaza σε διάφορα μέρη του κόσμου, καθώς και στην «άφιξη» των Staybridge Suites και Indigo Hotel στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι τα δωμάτια των ξενοδοχείων του ομίλου ξεπερνούν συνολικά τα 600.000.

Αυτή τη στιγμή, οι «ανοιχτές» θέσεις εργασίας στα επτά ξενοδοχεία του ομίλου (Intercontinental Hotel Group, Intercontinental Hotels & Resorts, Holiday Inn, Holiday Inn Express, Crown Plaza, Staybridge Suites και Candlewood Suites), τα οποία βρίσκονται διασκορπισμένα σε τέσσερις ηπείρους (Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Ωκεανία), ανέρχονται στις 1.811.

Τα ξενοδοχεία του ομίλου Hyatt σε ΗΠΑ, Καναδά και Καραϊβική θα προσλάβουν 1.265 υπαλλήλους. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις, οι οποίες είναι όλων των ειδικοτήτων και προσόντων, βρίσκονται στην ιστοσελίδα: http://ihg.jobs.net/search/?ihg_jobfield=-1&ihg_location=-1&keyword=&pageid=430

Starwood Hotels & Resorts Worldwide - 4.658 θέσεις

Ευρέως γνωστά για τις υπηρεσίες ψυχαγωγίας τους, όπως πισίνες, γυμναστήρια, jacuzzi και spa, τα ξενοδοχεία και παραθεριστικά κέντρα Starwood, με έδρα το Stamford των ΗΠΑ, απαρτίζουν έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους τουριστικών καταλυμάτων παγκοσμίως.

Ο όμιλος περιλαμβάνει εννιά ξενοδοχειακά συγκροτήματα που απασχολούν περίπου 145.000 υπαλλήλους, εκ των οποίων η πλειονότητα (26%) εργάζεται στις ΗΠΑ. Αναλυτικά, στη Βόρεια Αμερική και την Καραϊβική λειτουργούν 565 ξενοδοχεία του ομίλου, στην Ευρώπη 161, στην Ασία-Ειρηνικού 210, στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή 84 και στη Λατινική Αμερική 69. Συνολικά ο όμιλος διαθέτει 1.089 τουριστικά καταλύματα, τα οποία έχουν δυναμική 322.300 δωματίων.

Τα Starwood Hotels & Resorts Worldwide εξαπλώνονται με ταχείς ρυθμούς και γι' αυτό προκηρύσσουν συνεχώς νέες θέσεις εργασίας. Αυτή τη στιγμή στην ιστοσελίδα της εταιρείας (http://www.starwoodhotels.com ) είναι διαθέσιμες 4.658 θέσεις. Οι μισές περίπου θέσεις (2.160) βρίσκονται σε ξενοδοχεία στη Βόρεια Αμερική, ενώ υπάρχουν ακόμη 1.766 «ανοιχτές» θέσεις στην Ασία, 256 στην Ευρώπη, 253 στη Μέση Ανατολή, 83 στην Καραϊβική, 57 στην Αυστραλία, 45 στη Νότια Αμερική, 38 στην Αφρική. Τα αντικείμενα των θέσεων εκτείνονται σε όλα το φάσμα του ξενοδοχειακού κλάδου: από ρεσεψιονίστ, καμαριέρες και μάγειρες μέχρι λογιστές, δικηγόρους και μάνατζερ.

Για να δείτε όλες τις θέσεις, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.starwoodhotels.com/corporate/careers/index.html

7.458 προσλήψεις από το Marriott International

Τη δημιουργία του υψηλότερου ξενοδοχείου στον κόσμο ανακοίνωσε τον περασμένο Φεβρουάριο το Marriott International. O νέος ξενοδοχειακός γίγαντας θα περιλαμβάνει 1.608 δωμάτια, 24 συνεδριακές αίθουσες και ο συνολικός χώρος εκδηλώσεων θα έχει έκταση 5.100 τετραγωνικά μέτρα.

Ούτε ο ιδρυτής της αρχικής εταιρείας, ο Αμερικανός John Willard Marriott, δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτή την εξέλιξη, όταν το μακρινό 1927 μαζί με τη η γυναίκα του αποφάσισαν να ανοίξουν μία μπιραρία στην Ουάσινγκτον, η οποία με την πάροδο των ετών μετεξελίχθηκε σε αλυσίδα εστιατορίων και τελικά σε ξενοδοχειακό όμιλο.

Μετά από 85 χρόνια, ο όμιλος Marriott έχει υπό την κατοχή του 3.700 ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις σε 73 χώρες, ενώ ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που απασχολεί υπερβαίνει τις 150.000.

Η διαρκώς ανοδική πορεία του ομίλου αποκρυσταλλώνεται στις χιλιάδες θέσεις εργασίας που προκηρύσσει σε ξενοδοχεία του σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, οι 7.458 προς κάλυψη θέσεις του κατανέμονται ανά γεωγραφική περιοχή και αντικείμενο ως εξής: α) 221 διοικητικές και μη διοικητικές θέσεις σε ΗΠΑ και Καναδά, β) 4.045 μη διοικητικές θέσεις στην Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική, γ) 404 μη διοικητικές θέσεις στην περιφέρεια Ασία-Ειρηνικού, δ) 1.683 μη διοικητικές θέσεις στην ηπειρωτική Ευρώπη, ε) 331 μη διοικητικές θέσεις στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, στ) 774 μη διοικητικές θέσεις στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αναλυτικά τις θέσεις στην ιστοσελίδα: http://www.marriott.com/careers/start-your-journey.mi

1.860 υπάλληλοι στο Accor Group

Το Accor Group αποτελεί τον μεγαλύτερο ξενοδοχειακό όμιλο της Ευρώπης (ιδρύθηκε το 1967 στη Γαλλία), με παρουσία σε 90 χώρες και με περισσότερα από 4.400 ξενοδοχεία και 530.000 δωμάτια. Ναυαρχίδα του ομίλου αποτελούν τα γνωστά - και στην Ελλάδα - Sofitel και Novotel και το προσωπικό που απασχολείται στα ξενοδοχεία της εταιρείας παγκοσμίως υπολογίζεται στα 145.000 άτομα.

Κατά τη διάρκεια του 2011, λειτούργησαν 38.700 νέα δωμάτια σε ξενοδοχεία του ομίλου, ο αριθμός των εσόδων αυξήθηκε κατά 5,2% - από 5,9 δισ. ευρώ το 2010 σε 6,1 δισ. ευρώ το 2011 -, ενώ τα καθαρά διανεμόμενα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 27 εκατ. ευρώ, αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένα τα ηγετικά στελέχη του γαλλικού ομίλου.

Από τις 1.860 θέσεις, 100 συνολικά επαγγελμάτων, που αναζητά να πληρώσει η εταιρεία στην παρούσα φάση, οι περισσότερες (486) βρίσκονται σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα στη Γαλλία, 271 στην Ταϊλάνδη, 175 στην Κίνα, 134 στη Γερμανία, 95 στην Ινδονησία, 87 στην Αυστραλία και 83 στη Βραζιλία.

Οι προκηρυσσόμενες θέσεις βρίσκονται στην ιστοσελίδα: https://jobs.accor.com/home.aspx?DirectAccess=true&IdLanguage=2&IdWebSite=0

2.076 εργαζόμενους ζητούν τα Hyatt

Ιδιαίτερης ομορφιάς και πολυτέλειας τα 483 ξενοδοχεία του ομίλου Hyatt ξεχωρίζουν για την καλαισθησία τους και για τις υψηλές υπηρεσίες τους. Το πρώτο ξενοδοχείο Hyatt ιδρύθηκε το 1957 στο Σικάγο και μέχρι το 1972 τα ξενοδοχεία του ομίλου εντός ΗΠΑ πολλαπλασιάζονταν με αλματώδεις ρυθμούς.

Στη δεκαετία του 1980 ο ξενοδοχειακός όμιλος άρχισε να επεκτείνεται και σε χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Ωκεανίας. Παράλληλα, έδωσε βαρύτητα στη δημιουργία πολυτελών τουριστικών καταλυμάτων σε τουριστικούς εξωτικούς προορισμούς, όπως η Χαβάη η Ταϊλάνδη και το Μπαλί.

Κατανομή των θέσεων
Παρότι το μέγεθος του ομίλου φαντάζει (όχι άδικα) μικρό σε σχέση με τα υπόλοιπα ξενοδοχειακά μεγαθήρια, οι θέσεις εργασίας που αναζητά να καλύψει επί του παρόντος το Hyatt σε ξενοδοχεία του σε όλο τον κόσμο ανέρχονται στις 2.076. Οι 1.265 από αυτές ανήκουν σε ξενοδοχεία των ΗΠΑ, του Καναδά και της Καραϊβικής, ενώ οι υπόλοιπες 811 κατανέμονται σε ξενοδοχεία όλου του κόσμου.

Οι θέσεις αφορούν διάφορους κλάδους του τουριστικού-ξενοδοχειακού τομέα και τα προσόντα που απαιτούν ποικίλουν αναλόγως του αντικειμένου. Αναλυτικά όλες οι θέσεις στην ιστοσελίδα: https://hyatt.taleo.net/careersection/10880/jobsearch.ftl?lang=en&src=CWS-1&searchExpand=false

Ρεπορτάζ :ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ -ΕΘΝΟΣ 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...