Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Της διέγραψε ολόκληρο το χρέος το Ειρηνοδικείο Καβάλας


Ακόμα περισσότερες ελπίδες για αντιμετώπιση χρέους δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, έφερε στο προσκήνιο η απόφαση του Ειρηνοδικείου Καβάλας.

Πρόκειται για απόφαση-σταθμός αφού, το Ειρηνοδικείο Καβάλας, προχώρησε στην διαγραφή χρέους 61.600 ευρώ καταναλώτριας. Είναι η πρώτη φορά που διαγράφεται εξ ολοκλήρου χρέος στην Περιφέρεια ΑΜΘ και, η συγκεκριμένα κυρία ήταν χήρα και έπαιρνε μόνο μια σύνταξη 420 ευρώ. Κατέθεσε αίτηση να μπει στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει τη δόση της.

Το Ειρηνοδικείο εξέτασε την αίτηση και έκρινε πως το ελάχιστο ποσό δόσης ανέρχεται σε 560 ευρώ, «πολύ περισσότερα δηλαδή απ’ όσα έβγαζε η κυρία. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η εξ ολοκλήρου διαγραφή του χρέους της». Κάθε έξι μήνες θα επανεξετάζεται η εν λόγω περίπτωση, ώστε να διαπιστώνεται εάν υπάρχει αλλαγή στην οικονομική κατάσταση της υπερχρεωμένης καταναλώτριας.

Η εν λόγω γυναίκα, πήρε ένα καταναλωτικό δάνειο, πλήρωνε κανονικά τις δόσεις της, έφυγε από τη δουλειά της και μετά δεν μπορούσε. Πιεζόμενη από τις εισπρακτικές εταιρείες, αναγκαζόταν να παίρνει κάρτες και έτσι έφθασε στην υπερχρέωση.

Από αρκετούς οικονομολόγους εκτιμάται ότι, αυτή τη στιγμή και οι τράπεζες βρίσκονται σε μια κατάσταση όπου ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει τα δάνεια, προσπαθούν να κάνουν ρυθμίσεις, ώστε να φανεί ότι υπάρχει ενημερότητα των δανείων και να μπορούν να δανείζονται και αυτές. Ωστόσο όπως εκτιμούν είναι πλέον ορατό ότι, δεν μπορεί ο καταναλωτής να πληρώσει πλέον τις δόσεις του.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...