Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ενίσχυση των βιβλιοθηκών ακριτικών περιοχών με βιβλία


Η 35η Γιορτή Βιβλίου, την οποία συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής, με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.Τ., έληξε με επιτυχία την Κυριακή 20 Μαΐου.

Οι χιλιάδες επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους τη Γιορτή Βιβλίου, καλωσόρισαν θερμά την επιστροφή της στο Πεδίον του Άρεως.

Η πρωτοβουλία του συλλόγου εκδοτών να ενισχυθούν οι βιβλιοθήκες ακριτικών περιοχών που κινδυνεύουν να κλείσουν, που ξεκίνησε πέρσι, συνεχίστηκε και φέτος για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης, τις βιβλιοθήκες των Νοσοκομείων Παίδων, Αγίας Σοφίας και Αγλαΐας Κυριακού, καθώς και του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και του Γυμνασίου – Λυκείου Βερδικούσας της επαρχίας Ελασσόνας.

Το κοινό ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία του συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, με τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ, με αφίσα, banner και φυλλάδιο. Το μήνυμα προς το κοινό ήταν: «Με διάβασες! Χάρισέ με!, Δώστε ένα βιβλίο, σώστε μια βιβλιοθήκη».

Στόχος ήταν και είναι να συμβάλλουν όλοι στην φιλαναγνωσία, σε μια εποχή που η κοινωνία χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε να δημιουργήσει πολίτες που θα μπορούν να σκέφτονται.

Στην 34η Γιορτή Βιβλίου, το Μάιο του 2011, συγκεντρώθηκαν 3.000 βιβλία για τις βιβλιοθήκες Λέρου και Λειψών. Φέτος, η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τα βιβλία που συγκεντρώθηκαν ξεπερνούν τις 10.000 χιλιάδες.
Κατά τη διάρκεια της Γιορτής, οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Τυρνάβου και Αμπελώνα έμαθαν για την πρωτοβουλία κι έκαναν αίτημα, κάτι που έγινε δεκτό, καθώς ο αριθμός των βιβλίων που συγκεντρώθηκε επαρκεί.

Μέσα στον επόμενο μήνα τα βιβλία θα χωριστούν ανά θεματική κατηγορία, θα συσκευαστούν και θα σταλούν στις παραπάνω βιβλιοθήκες.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...