Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Εύβοια: εγκαινιάστηκε το κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο


Πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 7 Μαΐου 2012 και ώρα 7:30 μ.μ., στον ισόγειο χώρο του κτιρίου Πνευματικού, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στην Χαλκίδα, τα επίσημα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το οποίο δημιουργήθηκε με θεάρεστη πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και την αγαστή συνεργασία της Τοπικής Εκκλησίας με τον Ιατρικό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και την πρόθυμη αρωγή του Περιφερειακού Τμήματος Χαλκίδος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τον αγιασμό των Εγκαινίων τέλεσε ο παρεπιδημών στην Χαλκίδα Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και ευλόγησε την προσπάθεια αυτή και συνεχάρη όλους τους φορείς, που ακούραστα συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση του, υπό την σκέπη και την στοργή της Τοπικής Εκκλησίας, τονίζοντας ότι πρέπει από το «εγώ» να πάμε στο «εμείς», γιατί μόνον έτσι θα επιβιώσουμε και θα αναπτυχθούμε ως κοινωνία και ως λαός.

Το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου ιδιοκτησίας της οικογένειας Πνευματικού, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, και απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε εκείνους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι, δηλαδή δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη, ούτε και βιβλιάριο απορίας.
Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου είναι: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ώρες 1.30 μ.μ. έως 2.30 μ.μ.
Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ώρες 4.00 μ.μ. έως 5.00 μ.μ.

Όσοι είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι και επιθυμούν να εγγραφούν στις υπηρεσίες του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, θα πρέπει να προσκομίσουν, κατά τις ανωτέρω ημέρες και ώρες, τα εξής δικαιολογητικά:
Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο
Βεβαίωση μη υπάρξεως εισοδήματος από την Δ.Ο.Υ. ή αντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος.
Βεβαίωση μηδενικής ασφάλισης από την Πρόνοια.

Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...