Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

To Ροδάκινο της Έδεσσας ταξιδεύει στην Ταϊβάν!

Με εξωστρέφεια απαντά η Πέλλα στην οικονομική κρίση! Εξάγει ροδάκινα, βερίκοκα, κομπόστες και κατεψυγμένα κεράσια στην Ταϊβάν! Για την προωθησή τους, η Αντιπεριφέρεια Πέλλας θα συμμετάσχει σε Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στην Ταϊπέι, από 27 έως 30 Ιουνίου, σε συνεργασία με το δήμο Έδεσσας.

«Ψάχνουμε να βρούμε νέες αναδυόμενες οικονομίες για να προωθήσουμε τα προϊόντα της Πέλλας. Η αγορά της Ταϊβάν έχει αρκετά χρήματα και μας ενδιαφέρει να προωθήσουμε εκτός από τα φρούτα και τις κονσέρβες και νέα προϊόντα, όπως το μέλι και το λάδι. Θέλουμε να αναπτύξουμε σχέσεις προώθησης των προϊόντων και δικτύων πωλήσεων με την Ταϊπέι» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Η νέα πρέσβειρα της Ταϊβάν στην Ελλάδα, Agnes Hwa-Yue Chen, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την προώθηση μιας οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ταϊβάν. Ακόμα, συζητήθηκε η προσέλκυση τουριστών στην Πέλλα.

«Υπάρχει μία ιδιαίτερη προτίμηση στην περιοχή και τον Μέγα Αλέξανδρο. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας και να προσελκύσουμε τουρίστες από τη μακρινή Ταϊβάν» πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Γι' αυτόν το λόγο προωθούνται συναντήσεις με πανεπιστήμια και σχολές της Ταϊπέι και ανταλλαγή φοιτητών.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...